Sørnett

Flere studenter reiser på utveksling

Aase Galteland. Foto: UiA

Aase Galteland. Foto: UiA

Over 250 studenter ved Universitetet i Agder valgte å reise på utveksling våren 2015.

Publisert:

UiA, Kristiansand.
Foto: Henrik Gill
 - Flere og flere velger å dra på utveksling, vi forventer at tallet på antall studenter som reiser ut bare kommer til å øke fremover, sier Aase Galteland fra internasjonalt kontor ved UiA.

Ifølge DBH (Database for statistikk om høgre utdanning), var det 266 studenter ved UiA som reiste på utveksling våren 2015. Det er noe av det samme som det har vært de siste semestrene, men det er en klar økning fra en del år tilbake. I 2008 var det kun 347 i løpet av året i forhold.

Informasjonsmøte

Tirsdag denne uken holdt det  internasjonale kontoret på UiA et møte for å informere studentene om utvekslingen høsten 2016. Rundt 100 studenter hadde møtt opp, og stilte mange ulike spørsmål.

Det mest merkbare fra møtet var at det er blitt dyrere å reise mange steder, fordi verdien på den norske kronen har stupt. F.eks. har det blitt 20-30 prosent dyrere å reise til USA.

Fra og med 20. januar starter søknadsprosessen. Nå kan alle studentene ved UiA søke om utveksling til høsten.

Forventer flere søkere

[img136683_2RS]

Janne Strøm-Fladstad fra internasjonalt kontor har også stor tro på at de vil sitte igjen med mange søkere når fristen kommer i februar:

- Selvfølgelig vet vi ikke sikkert hvor mange som kommer til å søke så tidlig, men jeg tror vi kommer til å få inn litt flere enn tidligere, siden det ser ut til å være trenden. Så det blir veldig spennende å se hvor mange søknader vi har.

fått inn når fristen kommer 15. februar, sier Strøm-Fladstad.