Sørnett

Flere vil låne bil av naboen

Daglig leder i Nabobil.no, Even Heggernes, kan fortelle om en alternativ tjeneste som vokser raskt. Foto: Pressefoto

Daglig leder i Nabobil.no, Even Heggernes, kan fortelle om en alternativ tjeneste som vokser raskt. Foto: Pressefoto

Flere ønsker å leie av andre privat. Tjenester som nabobil.no er en av de som vinner på dette.

Publisert:

Daglig leder i Nabobil.no, Even Heggernes kan fortelle om en tjeneste som vokser.

- Vi ser at tjenesten vår vokser radig, forteller Heggernes.[faktaboks]

Nabobil.no er en alternativ tjeneste til bilutleie der mennesker med flere biler eller som bruker bilen lite får mulighet til å leie den ut til andre i nærområdet. Tjenesten er i utgangspunktet beregnet på storbyene, og daglig leder Even Heggernes kan fortelle om en tjeneste som siden september har fått over 12 000 registrerte brukere.

- Vi startet opp tjenesten Nabobil.no fordi vi ser at av de 2,5 millioner bilene registrert i Norge står disse 95% av tiden stille, forklarer Heggernes

- Komplementær tjeneste

Nabobil.no ønsker å tilby bileiere en mulighet til å tjene noen ekstra kroner og komme i kontakt med andre med bil i nabolaget der de bor.

- Vi ser på oss selv som en komplementær tjeneste overfor de andre bilutleierne, forteller Heggernes.

Interessant alternativ

Hallvar Nerbøvik, slags- og markedsdirektør i Hertz ser på Nabobil.no som et interessant konsept som kan utfordre de kommersielle bilutleiernes løsninger.

- Det er alltid interessant når slike tjenester kommer. Disse er jo veldig i tiden med tanke på delingsøkonomi og fokuset på dette, forteller Nerbøvik

Nerbøvik mener en slik aktør kan være å skape konkurranse på tross av at det er litt ulikt fra hvordan de selv driver bilutleie. Han er nysgjerrig på hvorvidt Nabobil.no kommer til å håndtere praktiske utfordringer.

- Vi er bl.a. spent hvordan utleier og kunde kommer til å takle praktiske utfordringer rundt for eksempel bilens tilstand ved utlevering og når en leverer bilen tilbake ref. skadehåndtering, bompasseringer, bøter og ATK’er, forklarer Nerbøvik.

[img138311_2RS]

Delte meninger

Hallvar Nerbøvik fra Hertz ser på Nabobil.no sitt konsept som en mulig utfordrer til kommersielle bilutleiere i framtiden. Joakim Jørgensen, stasjonssjef hos Sixt bilutleie i Kristiansand derimot mener at de ikke vil bli noen konkurrent. Han forklarer dette med at de kommersielle bilutleierne har drevet med dette mye lengre, og tilbyr flere og bedre muligheter.

- Jeg skjønner ikke hvorfor noen skulle ønske å leie naboen sin bil når de har mulighet til å leie en helt ny bil hos oss, utdyper Jørgensen.