Sørnett

- Fløy skal være et lag alle respekterer

Nikola Trajkovic er i gang med sin andre sesong som Fløy trener. Han er optimist med tanke på sjansene i 2. divisjon. (Foto: Jon Kåsa)

Nikola Trajkovic er i gang med sin andre sesong som Fløy trener. Han er optimist med tanke på sjansene i 2. divisjon. (Foto: Jon Kåsa)

Fløy er godt i gang med oppkjøringen til Post-Nord ligaen. Hovedtrener Nikola Trajkovic innrømmer at det blir tøft. Men han sier at hvis de jobber hardt hver dag og spillerne har tro på seg selv så er alt mulig i fotballen.

Publisert:

Fløy har lagt fra seg et meget godt år i fjorårets 3.divisjon, også kalt Oddsen-ligaen. Nå skal laget opp ett høyere nivå inn i Post-Nord ligaen, som er det tredje høyeste nivået i norsk fotball. Trajkovic er på ingen måte defensiv, og har planer om å gi alt på et høyere nivå. Han har klare ambisjoner på hvordan Fløy skal fremstå i Post-Nord ligaen/2. divisjon.
- Som et nyopprykket lag så føler vi ikke noe press, men det er viktig for meg og for laget at vi har noe å kjempe for. Vi har et godt lag og hvis vi jobber steg for steg så er målsettingen vår at vi skal bli et lag alle klubber respekterer og vi blir tøffe å møte.

Det er ingen tvil om at det er en dedikert og profesjonell fotballtrener jeg møter. Han har en offensiv mentalitet og en sterk vilje som inspirerer sitt lag til å kjempe med nebb og klør den kommende sesongen.

- Det er viktig at vi trener godt og profesjonelt hver dag for å skape et godt fundament. Fløy skal være et godt kollektivt lag, som sammen drar lasset. Vi kommer til å være sterke på dødballer og være et lag som er vanskelig å slå. Dersom vi klarer de

[img172318_2RM]

tte, så tror jeg at vi kan klare å komme innenfor topp 6 på tabellen.

 

Den tidligere serbiske landslagspilleren vil ikke fremheve noen enkeltspillere, og ser heller verdien i et godt sammensveiset lag.

- Som fotballtrener blir jeg mest fornøyd hvis jeg ser at alle spillerne bidrar sammen for å få tre poeng. Fotball er et lagspill, og jeg ønsker at alle 11 spillerne skal gjøre sitt for at laget spiller best mulig. Vi har også mange spillere som er dyktige nok til å bidra. For eksempel forrige sesong hvor Christian Tveit som scorer to mål når vi slo Start ut av cupen og Christoffer Myhre som ble matchvinner i en viktig kamp mot Brodd i opprykksstriden i fjor.

 

- Spillernes personlighet er viktig
Trajkovic forteller også at han ser like mye på personlighet når han ser etter forsterkninger på lik linje med ferdigheter.

- Personlighet er viktig for spillere for å fungere godt i et kollektiv på banen og at laget blir mer sammensveiset utenfor banen. Det som står øverst på ønskelisten er en offensiv midtbane som kan bidra med mye mål og spille bak spissen i en 10-er rolle. Stallen vår har en god del skader i oppkjøringen, når de kommer tilbake ved seriestart så har vi et veldig godt lag, som kan måle seg mot de beste i divisjonen.

 

Krever fokus på treningsfeltet
Nå som Fløy er kommet seg opp ett nivå i norsk fotball, så må også kvaliteten økes på treningsfeltet. Trajkovic kreves også mer av sine spillere på et høyere nivå.

- Jeg vil at laget skal ha et godt miljø og kjenner hverandre godt, og jeg prøver også å gjøre min del for at det skal være trivelig og godt humør i garderoben. Men likevel skal vi gå ut på feltet med fullt fokus og kvalitet hver økt 5 ganger i uken. Det er på trening vi legger fundamentet for kampene. Uten gode treninger så kan vi heller ikke spille gode kamper. Vi bruker også mye tid på rolle – og taktikktrening, noe spillere ofte synes er kjedelig. Men jeg forteller dem at det er noe laget har godt av og krever full dedikasjon på den delen også, forteller Trajkovic.

Overgangen fra 3. divisjon til 2. divisjon regnes som overgangen fra breddefotball til toppfotball, hvor klubbene blir mer profesjonelle og utgiftene dyrere. Selv om Fløy nå regnes som profesjonelle, så kan ikke spillere leve av fotballen forklarer Trajkovic.

- Likevel så må jeg ta hensyn til at spillere kombinerer jobb og fotball. Da må jeg akseptere at spillere noen ganger kommer sent til trening på grunn av jobb eller må få i seg mat etter jobb. Jeg som har spilt fotball profesjonell i Serbia hadde ikke det problemet for jeg levde av å spille fotball. Det kan man ikke i Fløy, for vi kan ikke gi spillere gode kontrakter. Da er de selvfølgelig avhengig av å ha sidejobb, og får da leve med at ikke alltid tiden stekker til hos spillerne sier den forståelsesfulle treneren.

[img172318_3LF]

Vil ha samarbeid mellom Agder-klubbene
Fløy møtte Start fredag ettermiddag, den kampen ble vunnet 2-1 etter scoringer av Henrik Dahlum. Nysigneringen Lasse Siggurdsen, som er på utlån fra Start spilte også kampen som spiss. Trajkovic har hatt fokus på defensiv trening til nå i oppkjøring og da ga resultater mot eliteserielaget, hvor eliteserie kun klarte å sette en ball bak Fløy-keeper Andreas Hoppestad. Trajkovic forklarer at laget hans har trent mye i en 5-3-2 formasjon, hvor det er stor defensivt fokus. Offensivt så går backene høyere slik at laget fremstår i en 3-4-3 formasjon. Dette førte til seier mot ett så godt lag som Start.

Trajkovic synes likevel at kampen kunne kommet på ett bedre tidspunkt. Han forteller at tidlig i oppkjøringen så er det mer ideelt å møte et svakere lag, fordi det er i denne perioden hvor den fysiske formen er svakere. Men han sier at han godtok forespørselen fordi det er en god kamp for Start, som møter et lag som er to divisjoner under og får en god treningskamp. Han forklarer at et samarbeid mellom toppklubbene i Agder vil føre til at Agder-fotballen blir bedre.

- Start er et lag som de øvrige spillerne i fylket bør ha en målsetting om å spille for en dag. Derfor er det viktig at Fløy gjør sitt for at Start skal bli sterkere, slik at den dagen en Fløy spiller trenger nye utfordringer så kan vi tilby spilleren til Start for at vedkommende får spille i et godt Eliteserie lag. Dette kan også gå andre veien, hvis et talent fra Start trenger spilletid, så kan han komme til oss. Da får vi en bra spiller, og hvis spilleren får den rette utviklingen så kan Start hente tilbake spilleren som en bedre utgave enn den de ga vekk. Dette er til det beste både for Start og de øvrige lagene i Agder for at klubbene skal bli bedre og Agder fotballen utvikles. Det ville vært uheldig hvis en spiller må flytte så langt som til Skien eller Stavanger for å spille i Eliteserien. Spesielt hvis spilleren er ung, og det å flytte alene blir en ekstra påkjenning i tillegg til å spille eliteseriefotball, forklarer Trajkovic.

[img172318_4LF]

Nikola Trajkovic


  • Født 5. januar 1981 i Serbia

  • Har spilt for en rekke klubber i Serbia, Hellas og i ungarske Gyon.

  • Har to landskamper for Serbia-Montenegro i 2005.

  • Overtok som Fløy trener før forrige sesong etter Mathias Andersson, og vant 3. divisjon på første forsøk.