Sørnett

Forbereder seg til tv-aksjonen

BER FOLK TA UT KONTANTER: Selmar Johan Larsen (89) har store forventninger til årets TV-aksjon. Han håper mange husker å ta ut kontanter når bøssebærerne kommer på døra. Foto: Melissa Frost.

BER FOLK TA UT KONTANTER: Selmar Johan Larsen (89) har store forventninger til årets TV-aksjon. Han håper mange husker å ta ut kontanter når bøssebærerne kommer på døra. Foto: Melissa Frost.

Byaksjonskoordinatoren er fornøyd med hvordan de ligger an i forberedelsene til årets tv-aksjon.

Publisert:

Årets tema for TV-aksjonen er vann. Pengene går til Kirkens Nødhjelp som har prosjekter i åtte forskjellige land. I den forbindelse er det bedrifter som er relatert til vann som engasjerer seg for denne saken. Blant annet har Agder Energi en egen kampanje der de fokuserer på dette temaet. De skal bidra med bøssebærere og de skal ha en egen auksjon der pengene går til tv-aksjonen.

Byaksjonskoordinator i Kristiansand, Søgne og Sogndalen, Ragna Marie Henden, er fornøyd med hvordan de ligger an med forberedelsene.

- Vi ligger bedre an i år enn i fjor når det gjelder bøssebærere, men vi  håper at 200-300 til skal melde seg som frivillig.

 

Forventninger

Henden håper at de skal opp full bøssebæredekning. Det vil si at det er 1000 som vil gå rundt med bøsser 19. oktober. Hun håper også at næringslivet blar opp godt og hun kan fortelle at de skal ha en ringedugnad noen dager før aksjonen.

- Onsdag 15. oktober skal vi ha en ringedugnad i bystyresalen, hvor vi skal ringe 300-400 bedrifter og der håper vi å få inn en million kroner, sier Henden.

 

Fortsatt med etter 35 år

Selmar Johan Larsen har vært engasjert i organiseringen av bøssebærere i Oddernes Menighet i over 35 år. Han og 70 andre innsamlere i Oddernes samlet i fjor inn 282 000 kroner, men Larsen håper at de får inn mer i år

- I år håper vi at Oddernes kan samle inn rundt 300 000 kroner. I år går pengene til Kirkens Nødhjelp og de pleier å samle inn godt, sier Larsen.

Får å oppnå dette målet kommer innsamlingsveteranen med en klar oppfordring til giverne.

- Folk må huske å ta ut kontanter. Vi har ikke anledning til å ta med kort, avslutter Larsen.