Sørnett

Forberedt på uværet Elsa

Bilde: Meteorlogisk institutt Yr.no

Bilde: Meteorlogisk institutt Yr.no

Meteorologisk institutt har sendt ut rødt farevarsel om høye vannstander i Kristiansand. Kommunen er forberedt på ekstremværet "Elsa".

Publisert:

Mandag ettermiddag og natt til tirsdag er det ventet ekstremt høy vannstand på opp mot 85-100 centimeter over havnivå.
Meteorologisk institutt advarer mot ferdsel i strandsoner og ber folk vurdere å ta opp båtene sine på land og sikre løse gjenstander i naust ved sjøen.

På Kjevik lufthavn går det meste av trafikken som normalt, men SAS-avgangen til Oslo klokken 08:55 ble utsatt til 09:30 i dag morges på grunn av uværet.

Løsningsorientert samfunn

Beredskapssjefen i Kristiansand kommune, Sigurd Paulsen, sier kommunen er godt forberedt på uværet. Ved Kjosbukta er indikasjoner om at vannet kan komme opp mot asfalten i hovedveien.

[img204528_2LM]

- Havnivået og stormfloen kan stige opp mot 1,5 meter over havet. I verste fall vil det få konsekvenser i hovedsaklig ved Kjosbukta. Blir det så store vannstander har vi en god dialog med fylkeskommunen om dette, slik at vi kan være tidlig ute og omdirigere eller dirigere trafikken ved krysset der, sier Paulsen.

Beredskapssjefen forteller videre at skoleungdom på Rosseland skole blir skysset over veien dersom undergrunnen ved Songdalselva blir fylt med vann.