Sørnett

– Fordi livet forandrer seg

To av skuespillerne blir intervjuet av Kristian Landmark, regissør av teaterstykket "Maskefall". Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

To av skuespillerne blir intervjuet av Kristian Landmark, regissør av teaterstykket "Maskefall". Foto: Oskar Gårdsrud Paulsrud

10. oktober er verdensdagen for psykisk helse. Dette er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse, og formålet med dagen er å skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse.

Publisert:

Sørlandet er involvert
10. oktober er verdensdagen for psykisk helse, og dette markeres også i stor grad på Sørlandet. Årets tema er  "Fordi livet forandrer seg", og det settes blant annet fokus på at mange opplever hendelser i løpet av livet som fører til psykiske reaksjoner.

På Scandic hotell ved bystranda i Kristiansand ble dagen markert med flere innslag og foredrag. Her fikk deltagerne blant annet høre personlige historier fra mennesker som har opplevd psykiske problemer i løpet av livet, og mennesker som har kommet seg tilbake fra et liv preget av rus.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=h9mReoIo030[/youtube]

Blant foredragsholderne på Scandic hotell bystranda var avdelingsoverlege ved ABUP, Karl Erik Karlsen. Han hadde med seg et innslag fra den nye undervisningsserien "psyken vår", som går på TV Agder.

Ikke lett å snakke om

Psykisk helse er et tema som det for mange ikke er lett å snakke om. Et av hovedformålene til markeringen er å bryte ned tabuen rundt temaet, og det var stor deltakelse på seminaret.

– Det er klart at dette er et tema som engasjerer mange, forteller Jensen.