Sørnett

Fornøyde studenter

Tommel opp: Frode Mikalsen (t.h) og Sindre Løken (t.v) syns det er på høy tid at eksamen ble digitalisert. Foto: Julie Sørensen Molvik

Tommel opp: Frode Mikalsen (t.h) og Sindre Løken (t.v) syns det er på høy tid at eksamen ble digitalisert. Foto: Julie Sørensen Molvik

Sindre Løken og Frode Mikalsen er IT-studenter på UiA, og er veldig fornøyd med både digitaliseringen og systemet.

Publisert:

Fornøyde studenter

IT-studentene fra UiA Sindre Løken (22) og Frode Mikalsen (25) er storfornøyde med digitaliseringen av eksamen, spesielt siden de studerer IT.

- For oss som er IT-studenter er det ekstremt viktig at det endelig er digitalisert, det fungerer ikke på lik måte å skulle skrive alle de kodene og lignende for hånd, sier Løken, med støtte fra Mikalsen:

- Vi bruker jo PC i alt vi gjør på skolen til vanlig, så for oss er dette bare positivt.

 

Positivt med digitalisering

De mener begge at det hovedsaklig bare er positive sider ved digital eksamen, som for eksempel at det er enklere å strukturere oppgaven og de sparer tid.

- Du kan liksom bare hamre ned alt du kan, og deretter flytte om på struktureringen av oppgaven ved å slette noe der, flytte noe dit og endre noe der med bare noen få tastetrykk. Dette krevde alt for mye tid når vi skrev for hånd, sier Løken.

- Jeg tror nok også det er mye mer miljøvennlig med PC, for det gikk utrolig mye ark når vi skrev for hånd, så det sparer man vel penger på i lengden, sier Mikalsen.

 

Begge to gjennomførte fredag eksamen digitalt, og er godt fornøyd med systemet som de mener var veldig brukervennlig. Men Løken fant likevel en mulig problemstilling.

- Hvis man skal tegne modeller, kan det bli ett lite problem å bruke PC. Men jeg leste faktisk at det skal gå ann å tegne for hånd, og deretter ta bilde med web-camera. Så de har sikkert tenkt på det meste, avslutter Løken.