Sørnett

Fortsatt ingen løsning på TV Norge-striden

I kveld med Ylvis LIVE er et av programmene du som Canal Digital-kunde vil gå glipp av dersom partene ikke kommer til enighet. Her fra en opptreden i Kilden i 2013.

I kveld med Ylvis LIVE er et av programmene du som Canal Digital-kunde vil gå glipp av dersom partene ikke kommer til enighet. Her fra en opptreden i Kilden i 2013.

Telenor og SBS Discovery har ennå ikke kommet frem til en ny avtale om Discovery-kanalene.

Publisert:

– Det er helt umulig å si når kanalene vil være tilbake. Vi fokuserer nå på å gi informasjon til kundene, og håper de har forståelse for at dette er en veldig uvanlig, men midlertidig situasjon, sier pressesjef i Telenor, Tormod Sandstø, til Sørnett.

Telenor og SBS Discovery har den siste tiden vært i tunge forhandlinger om distribusjon av Discovery-kanalene. Natt til mandag var siste frist, men partene klarte ikke å komme frem til en ny avtale. Dermed har TV Norge og tolv andre Discovery-kanaler gått i svart hos alle kunder av Canal Digital.

– Ønsker kundenes beste

Sandstø sier de har strukket seg langt i forhandlingene, men at de ikke kan godta ekstraregningen fra Discovery.

– Vi kan forsikre om at vi ønsker kundenes beste, og at vi gjør alt vi kan for å få på plass en ny avtale slik at kanalene kommer tilbake så raskt som mulig.

– Har dere opplevd en økning i oppsigelser av abonnement som følge av situasjonen?

– Jeg har ikke fått noen tilbakemelding på at det er mange som har gjort det, så vi kan håpe at folk har forståelse for at dette er en midlertidig situasjon.

[img138733_2RM]

I en pressemelding utgitt rett før midnatt beklager SBS Discovery-sjef Harald Strømme situasjonen som har oppstått, og syns det er leit at seerne blir en uskyldig tredjepart.

– Vi forhandler gjerne, men vi kan ikke forhandle med oss selv. Det krever to villige parter for å finne en løsning. Selv om vi fra vår side i flere runder har forsøkt å nå frem til en avtale og redusert våre krav betydelig, har ikke Telenor beveget seg ett øre de to siste ukene, skriver Strømme i pressemeldingen.

Disse 13 kanalene er fortsatt ikke tilgjengelige for Canal Digital-kunder:

TV Norge, MAX, FEM, VOX, Discovery, TLC, Eurosport, Eurosport Norge, ID Investigation Discovery, Discovery Science, Discovery World, Discovery Showcase og Animal Planet.