Sørnett

Fra Disney World til Kristiansand

Julian Bouzari på jobb på Mercado. Foto: Benedicte Johannessen

Julian Bouzari på jobb på Mercado. Foto: Benedicte Johannessen

Servitør og student Julian Bouzari har tilbrakt to år i Disney World Florida som både servitør og selger. Studiene har brakt sørlendingen tilbake til Kristiansand og nå jobber han i flere av byens restauranter, også under korona-tiltakene.

Publisert:

Første året Bouzari var i Disney jobbet han i en butikk hvor han var antrukket full bunad. Her drev han med salg, lekesloss med unger og snakket med gjester. - Det var kjempegøy. Jeg kom tilbake etter ett år for å hjelpe å starte opp Barbarosa, forteller han.

Andre året Bouzari dro tilbake var det som servitør i prinsesse-restauranten. - Det var en utrolig bra betalt stilling hvor jeg jobbet i en prinsesse-restaurant. Her gikk alle de kjente Disney-prinsessene rundt på parade og i restauranten var det 17 servitører på gulvet til enhver tid. Så det var litt av et eventyr, sier Bouzari, som etter dette kom tilbake til Kristiansand for å studere markedsføring og ledelse.

Når Bouzari kom tilbake begynte han å jobbe i den nyoppstartede tapasrestauranten Mercado, for så å jobbe på Cafe Rasmus når den åpnet ifjor. Han forteller at en av forskjellene fra å jobbe i Disney til å jobbe i Kristiansand er at her er det mye mer laidback. - Det er deilig å kunne ha et tempo som er litt roligere, sier han. - Men plutselig kom korona og som student får jeg ikke dagpenger, så derfor begynte jeg å jobbe på Herlig Land, forteller han, - Mercado og Cafe Rasmus har holdt stengt, mens Herlig Land har holdt åpent. 

De nye kommunereglene har gjort det vanskeligere i bransjen. Restaurantene har satt opp skillevegger for å opprettholde reglene om en meters avstand mellom alle som ikke er fra samme husstand og for å kunne maksimere kapasiteten. Bouzari er glad for at ting begynner å normaliseres - Det ser jo ut som at reglene kan begynne å løsne nå, noe som gjør det mye lettere for oss å gjøre jobben vår. Det har vært vanskelig å skulle kontrollere så store mengder med folk, sier han. 

Bouzari forteller at tross korona har det vært mye folk i byen. - I korona har det ikke vært så mye hemnninger på folk, folk er jo veldig glade i å gå ut å spise så Herlig Land har vært smekkfullt hele tiden, forteller han. 

Selvom Bouzari trives her, håper han å få dratt tilbake til Florida's Disney. - Jeg skulle gjerne vært tilbake i Disney-World, er et eller annet med å jobbe der, men det er jo bare ettårsprogrammer, så vi får se, kanskje jeg drar tilbake til Florida neste år, smiler han.