Sørnett

Fra gavmilde til gjerrige

STOPPERKJEMPE: Jesper Mathisen mener et bedre kollektiv har ført til færre baklengsmål for Start. Her i kamp mot Gudmundur Kristjansson på mandagens trening. FOTO: Steffen Stenersen.

STOPPERKJEMPE: Jesper Mathisen mener et bedre kollektiv har ført til færre baklengsmål for Start. Her i kamp mot Gudmundur Kristjansson på mandagens trening. FOTO: Steffen Stenersen.

Fra å være det laget som slapp inn mest mål, har Start blitt det laget som slipper inn færrest. - Mindre avstander i laget, begrunner Mons Ivar Mjelde.

Publisert:

- En periode lå vi an til å havne på 60 baklengsmål. Heldigvis fikk vi snudd den trenden, sier Mons Ivar Mjelde til Sørnett.

Til tross for søndagens tap mot Strømsgodset i Drammen, var det ingen blåmandag da Start-spillerne møttes til trening på Sør Arena. Ett poeng på de tre siste kampene har gjort at nedrykksspøkelset fortsatt sitter i veggene i Start-garderoben. Seier mot Lillestrøm søndag vil føre til at Start holder plassen i den øverste divisjonen.

Fra flest til færrest

Statistikken viser at Start har gått fra å være det laget som slapp inn flest mål i Tippeligaen, til de siste 9 kampene å være laget som slipper inn færrest.

- Tidligere i sesongen var vi overalt på banen. Vi så problemet; vi hadde for store avstander mellom lagdelene. Det har vi nå gjort noe med, sier Mons Ivar Mjelde.

9 baklengsmål på de siste ti kampene, mot 21 baklengs de ti kampene før, viser hvor stor framgang Start har  hatt.

Defensiv trygghet 

- Vi slapp jo inn to mål i snitt i første halvdel av sesongen. Nå er vi mye bedre på å presse sammen, enten det presses høyt eller lavt. Med defensiv trygghet, blir vi også bedre offensivt, sier Mjelde.

Han trekker fram finnen Markus Heikkinen som en avgjørende faktor for at trenden har snudd. Mjelde mener finnens rutine har vært gull verdt for Start.

[img97289_2RM]

- Han er en evne til å se lagkamerater, og ikke minst kommunisere med andre, som ikke mange har, skryter Starts hovedtrener.

Avhengig av hele laget

Han får støtte av Jesper Mathisen. Stopperkjempen måtte se søndagens kamp på tv, men var imponert over eget lag. Han er enig med sjefen i at laget har blitt bedre kollektivt.

- Det er lett å se mot forsvarsrekka når man slipper inn mange mål, og også når det går bra, slik som nå. Fakta er at man er avhengig av hele laget for å kunne forsvare seg godt, sier Mathisen.

Nå ser Mathisen fram til den avgjørende kampen mot Lillestrøm. Både Mathisen og Mjelde sier at de kunne og burde hatt flere poeng enn de har karret til seg de siste kampene.

- Det er derfor Strømsgodset og Rosenborg kjemper om gullet, og vi ligger der vi ligger. Det handler om å avgjøre kamper til sin fordel, sier stopperkjempen.