Sørnett

Fra NLA til Toppserien

Førsteårsstudenten på NLA Gimlekollen, Kamilla Aabel (21), har store ambisjoner både på og utenfor banen, men det er først og fremst fotballdrømmen hun vil realisere.

Publisert:

– Ambisjonene mine er å spille i Toppserien igjen. Nå skal jeg fullføre ett år med Amazon Grimstad først. Også ser jeg hvor turen går videre, sier Kamilla Aabel til Sørnett.

Birkenes-jenta har nemlig spilt i Norges øverste divisjon på damesiden, da hun tilbrakte 2015/16-sesongen-sesongen med Vålerenga i Toppserien.

– Det ble ikke mye så spilletid med Vålerenga, men jeg fikk kjent på nivået og tar med meg det som positiv lærdom, sier den svært talentfulle forsvarsspilleren.

Aabel fikk totalt tre kamper i tiden sin i VIF før ferden gikk videre til Amazon Grimstad.

Toppfotball i Spania

Midtstopperen som rager 183 cm på strømpelesten har også spilt fotball i Spania hvor hun fikk en helprofesjonell treningshverdag og en hel sesong i det spanske ligasystemet.

– Det var som å leve som en heltidsproff. Jeg fikk være med å spille i den spanske ligaen, og æren av å lede et lag med bestående av spanjoler. Det gikk for det meste i trening, soving og spising, oppsumerer Aabel om oppholdet i Mallorca i Spania.

  • Saken oppdateres