Sørnett

Fra utespiller til keeper

I FØRSTELAGSTROPPEN: Helge Rosenvold (19) debuterte i Starts førstelagstropp da laget sikret opprykket med 1-0-seier over Sandefjord. (Foto: Kjetil Nygaard)

I FØRSTELAGSTROPPEN: Helge Rosenvold (19) debuterte i Starts førstelagstropp da laget sikret opprykket med 1-0-seier over Sandefjord. (Foto: Kjetil Nygaard)

Helge Rosenvold (19) var for første gang i kamptroppen til Starts førstelag i 1-0-seieren over Sandefjord. For halvannet år siden var han utespiller på Starts juniorlag.

Publisert:

Fra innbytterbenken fikk Helge Rosenvold (19) se Start sikre plass i eliteserien 2013. Etterpå feiret han opprykket sammen med spillere og supportere.

– Det var utrolig gøy å sitte på benken og følge kampen. Vi hadde full kontroll på Sandefjord og lot dem ikke slippe til i det hele tatt. Etterpå deltok jeg i flotte jubelscener. Det var fantastisk å få stå sammen med spillerne og juble på banen, foran Tigerberget. Etter kampen fikk jeg være med og feire seieren på byen. Det var veldig gøy, forteller Rosenvold. Til vanlig er han fast tilskuer på tribunen på Sør Arena, men førstekeeper Arild Østbø måtte stå over kampen mot Sandefjord. Med reservekeeper Johnny Kristiansen mellom stengene åpnet muligheten seg for Rosenvold.

Avtjener verneplikt
Sørnett treffer han utenfor militærleiren på Kjevik, hvor han for tiden avtjener sin verneplikt. I august hadde keeperen innrykk i militæret. Etter rekruttskolen på Setermoen fikk Rosenvold, takket være attester fra Start, en rolle som idretts-assistent på Luftforsvarets skolesenter på Kjevik.

– Bård Borgersen og Rune Jacobsen gjorde en kjempejobb med å få flyttet meg hit. Det var veldig flott, og det viser jo at de mener alvor med å ha meg i klubben. Her på Kjevik får jeg jobbe med trening og veilede andre. Jeg slutter 15:30 hver dag, og da bærer det rett på trening med Start 2. Det blir lange dager, men er definitivt verdt det, slår keepertalentet fast.

Halvannet år som keeper
Unggutten har vært utespiller på Start fra han var fem år gammel og helt frem til i fjor sommer. Da spilte han på Starts juniorlag.

– Vi manglet keeper. Jeg har alltid hatt litt lyst til å prøve meg i buret, og slik ble det. Det gikk bra og jeg fortsatte mellom stengene. I sommer ble jeg flyttet opp til Start 2 og har spilt de fleste kampene siden da. Det var absolutt et høydepunkt å sitte på benken i går, sier han.

19-åringen har nå funnet sin rolle og ønsker å satse som keeper.

– Jeg blir med så lenge jeg får tilbudet. Nå gjelder det bare å stå på og jobbe hardt fremover, så får vi se hvor langt jeg når, sier han.

Høster skryt
Keepertrener Erik Ruthford Pedersen skryter av den fremgangen Rosenvold har hatt på den tiden han har figurert som keeper.

[img73797_2RS]

– Den kontakten jeg har hatt med han har bare vært positiv. Han trener med Start 2 og jeg vet at trenerteamet der også er veldig fornøyde med han. Det er jo litt spesielt at han begynte å stå i mål så sent, men han har en glødende interesse for å være keeper og det er det som virkelig teller, sier Pedersen.

Selv så han Helge Rosenvold holde nullen da Start 2 slo Frøyland hele 5-0 i serieavslutningen lørdag.

– Der gjorde han en veldig fin jobb og stod nærmest perfekt. Nå er det viktig at han får en fast kamparena hvor han kan utvikle seg, avslutter keepertreneren.

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand