Sørnett

Fredelig appell i Markens gate

De fargerike En By For Alle t-skjortene var tydelige i bybildet fredag. Foto: Stig Even Lillestøl

De fargerike En By For Alle t-skjortene var tydelige i bybildet fredag. Foto: Stig Even Lillestøl

Det ble hverken velting av politibiler eller brenning av hellige bøker da SIAN nok en gang holdt sin kontroversielle appell under demokratiuka i Kristiansand. Talal Haydar fra En By For Alle mener det er fint vi kan benytte oss av ytringsfriheten, på godt og vondt.

Publisert:

Fredag 6. mai var det duket for nok et besøk av den innvandringsfiendtlige gruppen SIAN (Stopp Islamiseringen av Norge) i Markens gate, Kristiansands Karl Johan. SIAN som i hovedsak består av Ellen Due Brynjulfsen og Lars Thorsen har de siste årene fått mye oppmerksomhet for sin hatefulle retorikk og ved kontroversielle virkemidler som brenning av Koranen, muslimenes hellige bok. Mange vil nok påstå at bakgrunnen til de provoserende virkemidlene er nettopp fordi de ønsker at meningsmotstandere skal bli følelsesladde og utagere. Det ble tilfelle da gruppen holdt appell i Sandefjord tidligere i vår. Les saken her


Kloke av skade

Det er ikke første gang SIAN er i Kristiansand og det var tydelig at kommunen hadde forberedt seg på flere plan.

[img232556_2LM]

Haydar var en av mange oppmøtte med En By For Alle t-skjorter. De figurerte som dialogverter og møtte opp for å snu ryggen til appellen og informere forbipasserende om hva det var som foregikk dersom de ikke skulle ha fått med seg hvilke hatefulle ytringer som kunne finne skje i krysset mellom Markens gate og Skippergata.

[img232556_3RM]

En bekymret SIAN leder
— Vi ønsker å reversere islamiseringen av Norge, og å fortelle om islam-problemet. Altså, det du ser rundt her, politi og gjerder, det forteller jo at vår beskrivelse av problemet er reell, forklarer Lars Thorsen til spørsmålet om hva SIAN ønsker å oppnå.

I tillegg til dialogvertene i En By For Alle t-skjorter ble det også arrangert gratis kino på biblioteket i regi av kommunen. Det var også omkring 30 oppmøtte fra politiet, enten i sivil eller uniform.