Sørnett

Fristrand til videre debatt

Vidar Kleppe ønsker å flytte naturiststranden fra Søm. Foto: Julie Sørensen Molvik

Vidar Kleppe ønsker å flytte naturiststranden fra Søm. Foto: Julie Sørensen Molvik

Et mindretall i Kristiansand bystyre tvinger gjennom en politisk gjennomgang av forholdene på naturiststranda på Søm.

Publisert:

Bystyrerepresentant Vidar Kleppe (Demokratene) ønsker å flytte tilbudet for naturister til et mer skjermet område, etter det han hadde fått sett bilder av det han mener er uønsket seksuell aktivitet. Kleppe mener dette har skjedd gjentatte ganger. Han viste også frem nakenbilder fra stranda til bystyret i Kristiansand.

- Denne type aktiviteter kan ikke aksepteres, og det må være kontroll og vern ovenfor boligområdene, sa Vidar Kleppe under gårsdagens møte.

Skal naturiststranden flyttes?

Eva Kvelland (Venstre) tok opp spørsmålet rundt sammenhengen med naturiststranden og den uønskede aktiviteten som gjentatte ganger har kommet fram i media.

- Er dette en så direkte sammenheng at det ikke er behov for å nyansere problemet? Det snakkes om å flytte naturiststranden for å flytte problemet, poengterte hun.

Vidar Kleppe var raskt tilbake på talerstolen for å gi et tilsvar.

- Jeg ikke har sagt at det er Sørlandets naturistforening som står bak den uønskede aktiviteten, men strendene tiltrekker seg den seksuelle aktiviteten, svarte han.

Flere mente at å flytte stranden bare ville flytte problemet til et annet sted, og mente strengere regler og oftere kontroll på området vil være løsningen.

Ordfører Arvid Grundekjøn (Høyre) sa det har vært naturiststrand i Kristiansand lenge, og at det er noe som bør legges til rette for. Han var enig i Vidar Kleppes forslag om å ta saken videre til en ny bystyrebehandling.

- Naturister har krav på et sted å være. En mellomløsning for den kommende sesongen kan være å innføre strengere kontroll på Søm, sa ordføreren.

[img100184_2LM]

Naturister ikke ansvarlig for aktiviteten

Mette Gundersen (Arbeiderpartiet) ønsket å fjerne fokuset fra sammenhengen mellom naturistene som tar i bruk stranden og den uønskede seksuelle aktiviteten.

- De som ønsker å leve nakne og fritt i naturen skal ikke stemples, mente Mette Gundersen som tok avstand fra Kleppes kobling mellom naturister som bruker stranden og «cruising»-aktiviteten - tilfeldige seksuelle møter blant homofile -  foregår på fristranda.

Løfter saken videre

26 av bystyrerepresentantene støttet Kleppes forslag om en ny gjennomgang av forholdene på naturiststranda, mens 27 stemte mot. Men siden forslaget oppnådde mer enn en tredjedel av stemmene, vil saken nå komme opp i sin fulle bredde i Kristiansand bystyre.