Sørnett

- Frykter røykeforbud på jobb

Det kan bli et totalforbud mot røyking i arbeidstiden.

Det kan bli et totalforbud mot røyking i arbeidstiden.

Ansatte i kommunen kan få røykeforbud på jobb, nå føler røykerne seg overkjørt.

Publisert:

- Jeg føler meg som en kriminell, uten å ha gjort noe galt, sier Unni Eidem assistent ved Presteheia omsorgssenter  til Sørnett.

Kristiansand  kommune arbeider nå med et vedtak som etter all sannsynlighet vil tre i kraft over nyttår. Vedtaket går ut på at kommunalt ansatte ikke får røyke på kommunens eiendom. I tillegg kom regjeringen med forslag om at skole- og barnehageansatte vil bli pålagt tobakksfri arbeidstid, at helseinstitusjoner skal være røykfrie, og at arbeidstiden til helsepersonell skal være tobakksfri.

- Jeg synes politikerne går litt lang. Vi får ikke lov å røyke på utesteder og heller ikke på jobb. Dette er ikke nødvendig, vi skader ingen, sier Eidem som har røyket i 30 år.

- Vil skape problemer

Avdelingsleder hos Presteheia omsorgssenter Astrid Nilsen Lie tror disse vedtakene vil skape problemer på flere områder.

- Et typisk problem for folk som ikke får røyke er at de blir irritable. I tillegg tror jeg folk kommer til å bryte reglementet og snike seg ut for å røyke, sier Astrid Nilsen Lie til Sørnett.

- Helt greit

Helsearbeider ved Presteheia omsorgssenter, Marianne Aanensen, har røyket i åtte år, men synes det er greit med et nytt reglement.

-  Hvis jeg må velge mellom røyk og jobb, velger jeg naturligvis jobb. Det er helt greit at vi ikke får røyke i arbeidstiden. Røyker man blir det alltid en del lukt, og jeg skjønner hvis brukere synes dette er plagsomt, sier Aanensen til Sørnett.