Sørnett

Går fire millioner i minus

Publikum har sviktet Start og styret bommet med budsjetteringen. Det gir et tap på fire millioner kroner.

Publisert:

Søndag kan Start være klare for Tippeligaen for tiende gang siden 1996. Blir Sandefjord slått, er Tippeliga-plassen sikret for Start. Men opprykket kan koste skjorta. For selv om det til tider har blitt spilt makrellfotball på Sør Arena, har publikum uteblitt.

4.338 tilskuere er gjennomsnittet for Starts 13 hjemmekamper så langt denne sesongen. Det er langt under hva Start-styret hadde budsjettert med. For før sesongen budsjetterte de med 6.000 tilskuere i gjennomsnitt.

- Vi går fire millioner i minus på tilskuerinntekter, opplyser Kristiansen.

Start klarte 7.056 i i gjennomsnitt i nedrykkssesongen 2011, derfor kalkulerte styret med at snittet ville være på kun tusen tilskuere mindre i divisjonen under. Der bommet de grovt. Ikke en eneste kamp denne sesongen har trukket 6.000 til Sør Arena.

- Det var en kvalifisert gjetning, sier styreleder Magne Kristiansen om budsjettet de la før årets sesong.

Tilskuersvikten skaper økonomiske problemer for Start.

Sponsorminus

Heller ikke på sponsorsiden går tallene opp for Start. Etter hva Sørnett erfarer vil sesongen ende med fire millioner i minus.

Tross minus blant tilskuerne og sponsorer, er det deler av budsjettet som har plusstegn foran seg.

- Vi har spilt flere tv-kamper enn vi hadde regnet med. Så fra medieavtalen går vi et par millioner i pluss, forteller styrelederen.

Han tror også at de mange tv-kampene er noe av grunnen til at folk har uteblitt fra Sør Arena.

Kristiansen påpeker at tilskuersvikten er et landsomfattende problem. Det er ikke bare sørlendingene som svikter laget sitt. Og selv om opprykket kan sikres søndag, tror ikke styrelederen på noe årsbeste.

Fornøyd med 5.000 søndag

- Jeg tipper mellom fire og fem tusen. Jeg tror ikke det vil komme flere. Men dette er nok en kamp som folk finner attraktiv.

Samtlige klubber i Agder fotballkrets har blitt invitert. Hvor mange av disse som faktisk bruker tilbudet tror Kristiansen blir avgjørende for tilskuertallet.

Billettansvarlig i Start Halla Svansdottir kan ikke si noe om hvor mange som mulig blir med på søndagens opprykksfest.

- Det kan jeg ikke svare på før fredag. Men alt over 5.000 er vi fornøyde med.

[faktaboks]