Sørnett

Garderobeløse menn

Jørgen Johansen etterlyser garderober for mannlige sykepleierstudenter. FOTO: Siw Larsen

Jørgen Johansen etterlyser garderober for mannlige sykepleierstudenter. FOTO: Siw Larsen

I kjelleren på UiA har kvinnelige sykepleiestudenter og kvinnlige studenter for helse og ernæring egne garderober. I tilegg finnes en garderobe for ansatte. Guttene derimot må skfte på do.

Publisert:

Tommy Strande (23) er andreårsstudent ved sykepleien. I de årene han har studert har det ikke fantes garderober for han å skifte i.

- Jeg synes det er et problem at vi ikke har en garderobe å skifte i, og skulle helst sett at det ble en ordning på det, sier Strande.

Jørgen Johansen er også på sitt andre år som sykepleierstudent. I likhet med sine mannlige medstudenter har heller ikke han hatt mulighet til å skifte i en garderobe.

Nede i kjelleren
- Jeg var nede i kjelleren og kikket etter en garderobe, men fant det aldri for menn. Kun for kvinner. Etter dette har vi benyttet oss av toalettene istedenfor, forteller Johansen.

Johansen sier til Sørnett at dette har vært et tema blant de mannlige sykepleierstudentene. Spesielt savner de garderobeskap å legge tingene sine i. Han synes det er rart at det ikke finnes garderober for menn, da det stadig etterlyses flere mannlige sykepleiere.

Leder for driftsavdelingen på Universitetet i Agder, Aanon Grimnes sier at de er klar over forholdene.

- Det har vært garderober for menn tidligere, men behovet for kvinnegarderober ble så stort at vi fjernet de. Drifsavdelingen jobber nå for å finne en løsning på problemet.