Sørnett

Glad for å være tilbake

Foto: Med tillatelse fra ikstart.no

Foto: Med tillatelse fra ikstart.no

Knut Tørum er klar for U21-landslaget som Tor Ole Skulleruds assistent. Etter lang tid borte fra fotballen ser Tørum frem til å være på sidelinjen under U21-EM i Israel i juni.

Publisert:

22.juni 2011 sa Tørum opp jobben som Start-trener. Siden den gang har han ikke vært involvert i norsk toppfotball, men nå er han altså tilbake som assistenttrener for U21-landslaget.

Passet perfekt

- Jeg har vært i kontakt med flere i fotballforbundet den siste tiden og da Tor Ole (Skullerud journ.anm) ble ansatt fikk jeg en henvendelse. Det var veldig hyggelig, forteller Tørum til Sørnett på telefon fra Gardermoen.
For Tørum, som tidligere har vært hovedtrener for Moss, Rosenborg og nå sist Start, var det helt avgjørende at et eventuelt trener-comeback passet med jobbsituasjonen som senterleder ved Spicheren treningssenter.
- Det passet helt perfekt. Det blir ingen endringer for meg i jobben på Spicheren, men det er klart at det blir mye jobbing fremover. Men det går nok fint, fortsetter Tørum.

Slipper å flytte
Selv om det er en god stund siden sist Tørum ledet fotballøkter så har han aldri lagt trenerkarrieren helt på is. Men som fotballtrener sitter man sjelden helt trygt, og familien trives veldig godt i Kristiansand. Han avslører at det har vært flere tilbud siden han sa opp jobben i Start, men før nå har det ikke vært fristende nok. At U21-landslaget er skal spille EM-sluttspill i juni gjorde at det var ekstra fristende å takke ja.
- Det blir veldig spennende. Det er en stor utfordring der man møter Europas beste spillere i årsklassen. Dette kombinert med at familien ikke trenger å flytte på seg gjorde at det ble lett å si ja. Jeg gleder meg til å være tilbake på feltet og garderoben, forteller Tørum.
Hovedtrener Tor Ole Skullerud sa følgende om ansettelsen av Tørum på gårsdagens pressekonferanse.
- Jeg er veldig fornøyd med ansettelsen. Vi har jobbet sammen tidligere, da vi  hadde hvert vårt yngre landslag, og vi samarbeidet godt. Dette blir bra.

Tilbake for godt?
Engasjementet i fotballforbundet er i utgangspunket på seks måneder, og Tørum ønsker ikke å tenke lenger frem enn det.
- Å spå fremtiden blir veldig vanskelig. Akkurat nå gleder jeg meg bare til å komme tilbake, avslutter han.
Første oppgave for Tørum og U21-landslaget er semifinale i Challenge Trophy på La Manga 7.februar.
[faktaboks]

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand