Sørnett

Gladiators åpner for prøvespill

Tirsdag kan du prøve deg som Gladiator. Kristiansands Amerikanske fotballag holder tryouts

Publisert:

Tirsdag 5. Februar kan du prøvespille for Gladiators. Prøvespillet skjer klokken 20:00 i Sørlandshallen. Interesserte kan får prøve om de har det som trengs for å bli en Gladiator.

-Vi ser ikke etter spesielle posisjoner, men vi ser etter spillere som kan styrke bredden i laget, sier Jørgen Benestad-Johansen, Athletic Director for Kristiansand Gladiators.

Denne sesongen har Gladiators fokusert på fysisk trening. Sesongen er ennå ikke i gang, men oppkjøringen har vært preget av å styrke grunnfysikken i laget, og være rustet for en intensiv sesong. Til tross for en sterk fjorårssesong og andreplass i NM ble sesongavslutningen preget av skader. Spillere måtte spille med skader, og troppen ble tynnet ut.

Tidligere i år har Gladiators hentet inn nye forsterkninger både av spillere i sentrale roller, og også forsterket trener-teamet.

-Vi har ambisjoner om å nå en ny finale, og vil derfor styrke bredden i klubben. Benestad-Johansen sier også at fjorårets tryout resulterte til slutt i 3-4 spillere som ble med i spillerstallen resten av sesongen. Det å bli med på Gladiators krever en del av den som har lyst å bli med. En bør være dedikert til både treningen og idretten.

Benestad-Johansen mener Gladiators stall er bred nok, men utelukker ikke at det blir tatt opp et par nye spillere fra tryouten. Det er alltid plass for forsterkninger, men det er ikke garantert de kommer inn i staroppstillingen. Men i en idrett som amerikansk fotball blir stort sett alle innbyttere tatt ibruk iløpet av en kamp. Om en kommer gjennom nåløyet i tryouten sier Benestad-Johansen at spillere kan forvente seg et inkluderende og godt miljø. Men selv om klubben låner ut utstyr til spillere vil det fremdeles koste penger å være med i klubben. Treningsturer og reise til kamper vil være utgifter som en må regne med.

-Vi ser etter atletiske spillere med ambisjoner om å spille, sier Benestad-Johansen. Han tilfører at amerikansk fotball er en idrett der det er rom for store spillere også. Så lenge spilleren er atletisk, og tåler en trøkk.