Sørnett

- Gleder meg veldig til premieren

Trine Bariås (25)

Trine Bariås (25)

Trine Bariås (25) fra Kristiansand er en av skuespillerne som skal opptre i musikalen "The Sound of Music" når forestillingene starter i april.

Publisert:

Mandag 8. februar starter forberedelsene til musikalen "The Sound of Music", som har premiere på Kilden Teater- og Konserthus i april. Blant de mange skuespillerne finner vi Kristiansanderen Trine Bariås (25), som ikke kan vente med å komme igang.

[img139520_2RS]

-  Jeg gleder meg veldig til å komme igang med prøvene på mandag. Det blir spennende å se hvordan stykket kommer til å utvikle seg til et sluttprodukt, sier Bariås.

- En veldig god mulighet

Bariås har nettopp avsluttet en masterutdanning i Musical Theatre fra Guildford School of Acting i England. Tidligere har hun bl.a. vært med i  "Pandora" på Union Theatre i London i 2015 og "Kaptein Sabeltann og jakten på den Magiske Diamant" i Dyreparken i 2014. Hun var også en del av Team Thom som vant "Det Store Korslaget" på TV2 i 2011.

Nå har hun altså fått rollen som søster Margaretta i "The Sound of Music". Det setter hun stor pris på.- Jeg avsluttet mastergraden min i september. Så jeg er veldig glad for at jeg har fått en så god mulighet like etterpå, sier hun.

Hvordan vil du beskrive karakteren du spiller i stykket?

- Søster Margaretta er en nonne bundet av rutiner, som liker hovedkarakteren veldig godt. Hun er positiv og festlig, men samtidig kanskje litt sjenert. Det skal også synges litt klassisk, noe som passer meg veldig godt, svarer Bariås.

43 forestillinger

"The Sound of Music" har premiere på Kilden 9. april. Det skal holdes 43 forestillinger på konserthuset fram til den siste kvelden, 17. juni.

- Det høres kanskje mye ut med 43 forestillinger over to måneder, men det går veldig bra. Til sammenligning skal vi øve fem til seks ganger i uka f.o.m. mandag, helt opp mot premieren. Så etter noen forestillinger blir det som en god rutine, mener hun.

[img139520_3RS]

Gleder seg til premieren

- Jeg gleder meg mest til mandag, da forberedelsene starter. Jeg har jo lest manus og øvd på forhånd, men det blir spennende å se hvordan det virkelig blir sammen med symfoniorkesteret og de andre skuespillerne, sier Bariås.

- Men jeg ser jo selvfølgelig også frem til selve premieren i april, det tror jeg blir skikkelig bra, avslutter hun.