Sørnett

God stemning på Tinestafetten

Live Undheim (13) og Emilie Daland (13) er noen av de som var med på Tinestafetten og som vant. Foto: Hege Reina Bareksten

Live Undheim (13) og Emilie Daland (13) er noen av de som var med på Tinestafetten og som vant. Foto: Hege Reina Bareksten

- Vi vant over 9-klassingene, sier Live Undheim (13) og Emilie Daland (13). Det er over 100 lag som er påmeldt på onsdagens Tinestafett.

Publisert:

Det merkes at ungdommen liker å være med, og kommer i godt humør når de får kommet seg ut, selv om været ikke alltid blir fint. Live Undheim (13) og Emilie Daland (13) som går i 8.klasse på Grim skole er enige om at det var gøy å vinne i dag.

- Vi lærer å jobbe sammen og det er bedre enn å sitte inne i et klasserommet. Det var spesielt gøy når vi vant over 9.-klassingene i dag. Vi måtte løpe mot noen 9.-klassinger, siden det ikke var nok 8.klassinger å løpe mot, sier Undheim og Daland.

Det er onsdag og midt i skoletiden, men på Kristiansand stadion et det spekket med skoleungdommer. Alle er klare for årets Tinestafett.

Oddbjørn Bjunes leder for Hannevikas IL i Kristiansand, er en av de som har vært med i mange år å arrangert Tinestafetten.

[img161532_2RM]

- I år har det vært over hundre lag med i Kristiansand. Noen er opptatt med eksamen, så de får dessverre ikke blitt med, sier Bjunes

Holdt på lenge

Hvert år arrangerer det Tinestaffetten for 6-9 klasse rundt om i hele landet. Tinestafetten har holdt på i over 20 år. Barn lærer å samarbeide med hverandre og at det er gøy å løpe. I år er over 105 000 elever påmeldt til over 280 arrangement over hele landet.

- Mange av de ungdomene som er med å springer er også med i et idrettslag. Det er mange som har talent for å springe, sier Oddbjørn Bjunes.

De som deltar på stafetten får ulike produkter som er sponset av TINE. [faktaboks]

Ambassadør for "Sunn Idrett" og friidrettsutøver Karsten Warholm (20) synes det er viktig at skoleelever får presentert lavterskelidretter som er for alle.

- Jeg tenker at de som er opptatt av idrett får tilstrekkelig aktivitet i hverdagen, men for de som ikke har funnet seg til rette i idretten er det viktig å vise frem hvor morsomt ulike idretter kan være uten at det trenger å være snakk om hundredeler og førsteplasser. Det er derfor jeg mener at Tinestafetten er så viktig, sier han til Tinestafetten på tine.no

[img161532_3LM]