Sørnett

Godt for lommeboka, studentmiljøet og jordkloden

Fanni Sara Istenes er strålende fornøyd med de "nye" klærne sine Foto: Hanne Siri Midtlyng

Fanni Sara Istenes er strålende fornøyd med de "nye" klærne sine Foto: Hanne Siri Midtlyng

- Jeg er her først og fremst fordi det er dyrt å være student, og det gjelder å spare så mye som mulig, sa Fanni Sara Istenes (21) da hun møtte opp på Klesbyttedagen på Østsia tirsdag 4. februar.

Publisert:

- Men det er selvfølgelig bra for miljøet også, legger Istenes til.

Klesbytter og student Fanni Sara Istenes liker at Klesbyttedagen arrangeres på Østsia, med tanke på at det allerede er et møtested studentene er kjent med.

- Det er en fin måte å bygge et nettverk på og møte andre, sier Istenes og smiler bredt. Hun sier hun garantert kommer tilbake neste år.

Klesbyttedagen arrangeres to ganger i semesteret på Østsia i regi av Framtiden i våre hender. Flere studenter møtte opp på Universitet i Agder, Østsia tirsdag 4. februar for å bytte klær. Klesbytting går ut på at man tar med seg klær man ikke lenger bruker, henger de opp og deretter prøver å finne seg noe annet man liker. Da er det fritt fram for hvem som helst å ta klærne du har tatt med.

[img203398_2RM]

Hvorfor arrangere en Klesbyttedag?
Leder for Framtiden i våre hender i Kristiansand Silje Wilhelmsen sier at Klesbyttedagene er noen av de mest populære arrangementene deres og tror noe av grunnen er at folk er lei av presset på å kjøpe ting man ikke har råd til som student.

- Når man bytter klær, får man ryddet i sitt eget skap, samtidig som man kan finne noe som ikke produseres lengre, noe helt unikt og spesielt.

Hva skjer med klærne som ikke blir byttet?
- Ingenting blir kastet! Vi har en avtale med organisasjonen Hjelp oss å hjelpe, og de kommer og henter de resterende klærne.

Ifølge lederen for Hjelp oss å hjelpe Vest-Agder, Elisabeth Thorsen, har de hatt et samarbeid med Framtiden i våre hender de tre siste årene. Thorsen sier også at de deler ut klærne de får inn gratis til vanskeligstilte i Kristiansand.

Andrè Seljestad Knudsen (29) er en av fem frivillige fra organisasjonen Framtiden i våre hender, som arrangerte Klesbyttedagen på Østsia. Seljestad Knudsen er selv aktiv i den frivillige organisasjonen og er opptatt av at ensomme studenter skal komme inn i varmen.

[img203398_3LF]

- Det er sykt mange enslige studenter som trenger å føle at de er en del av noe, og hos oss er det varmt og godt å være. Seljestad Knudsen sier at de ikke har noen kriterier til medlemmene sine.

- Du trenger ikke være supergrønn, det handler mer om å være en del av noe større. Vi er alle studenter, enten vi er 20 år eller 30 år, og vi alle burde få muligheten til å være en del av et studentmiljø.

Styrker slike arrangement studentmiljøet?
- Absolutt. Man kan nesten si at klesbytting er blitt en slags «butikk for studentene», en møteplass hvor alle skal føle seg velkomne. Man møter studenter som man kanskje ikke ville truffet i så mange andre situasjoner, det er åpent for alle, helt gratis og vi har alltid noen hyggelige og engasjerte frivillige som snakker med dem som går rundt og ser på klærne, avslutter Wilhelmsen.