Sørnett

Gratis sommeraktivitet for alle

Knudens årsutstilling ved Sørlandet Kunstmuseum. Foto: Kristine Hjelle Aambø

Knudens årsutstilling ved Sørlandet Kunstmuseum. Foto: Kristine Hjelle Aambø

Knuden Kulturskole har stått for utstillingen "Ville vetter og vise vesen" som for tiden står utstilt på Sørlandet Kunstmuseum. I sommer skal utstillingen flyttes til Kilden i forbindelse med deres sommerarrangementer. Lene Dalgård, fagleder for Visuell Kunst på Knuden kulturskole forteller at det skal være et åpent hus for alle som vil komme.

Publisert:

Over 200 elever fra Knuden kulturskole viser frem sine verk i årsutstillingen. Der finner vi blant annet troll og særegne figurer med ulike personligheter.

[img221107_2RS]

Knudens årsutstilling var i år stilt ut på Sørlandets Kunstmuseum. I sommer skal utstillingen finne sted på Kilden.

- Det skal være et åpent hus for alle. De pleier å ha noen åpne lørdager for familie og noe gratis konserter, forteller fagleder Dalgård.

Videre forteller Dalgård at det blir spennende å se hvordan utstillingen blir seende ut på Kilden, da det er mye større og kan være vanskeligere å kontrollere lyset for å lage den stemning de ønsker.

Fra Sørlandet Kunstmuseum til Kilden

Fagleder Lene Dalgård har tidligere vært i kontakt med Kilden da de har fått noen flotte pappmaterialer derfra. Dette har ført til at Kilden har ønsket å få ha deres utstilling i forbindelse med Kildens sommerarrangementer.

- Opplegget på Kilden i sommer er egentlig at vi ønsker å ha noe gratis aktivitet for publikum fra juni, juli og august. Nå som vi er på vei ut av en pandemi er det greit å komme med et tilbud som dette, forteller prosjektleder Øystein Flemmen.

Tidligere har det vært konsertserier, hvor det har vært konsert i Kilden hver dag kl. 13 hele sommeren, men i år har de endret konseptet litt. Det blir mindre konserter, mer utstilling og grilling på bryggekanten.

[img221107_3RS]

5. juni åpner utstillingen, hvor det i tillegg er konserter og restauranter. Dette er et gratis arrangement for alle.

- Vi håper det er mange som vil komme og besøke dette arrangementet. Vi booker inn alt av morsomme band, som både studenter og seniorer står for. Det skal være lav takhøyde og god stemning, forteller Flemmen avslutningsvis, som gleder seg til å åpne utstillingen i juni.