Sørnett

- Gud skaper liv, Gud tar liv.

Dette er utenfor Masjid Taqwa. En av to muslimske moskéer i Kristiansand Foto: Bilal Erat

Dette er utenfor Masjid Taqwa. En av to muslimske moskéer i Kristiansand Foto: Bilal Erat

Abort er avbrytelse av et svangerskap. Begrepet abort brukes både om spontan abort og provosert abort. Mange tror at abort er helt forbudt i islam, men det er ikke riktig. Noen ganger er abort nødvendig. Islam beskytter også barn som ikke er født ennå,

Publisert:

Hva er synspunktet til Islam på abort?
- Vi ser abort, vi ser på abort hva Islam sier, og hva den hellige boken Quran sier om Abort. Islam er basert seg på den hellige bok og Hadith. Abort skal ikke gjøres, det er utgangspunkt. Man skal ikke sette en byrde, som er over ens persons evne. Når det er fare for helse, psykisk og fysisk helse. Veldig skadelig, da skal man ta unntak fra vanlige regler i Islam. Som er hovedprinsippet i Islam melder Akmal Ali til Sørnett.

Vitenskap bak graviditet
Det er ett større perspektiv bak en graviditet i Islam. Akmal Ali sier etter 40 dager så starter prosessen med en blod-klump. 40 dager senere så oppstår skjellet. Siste 40 dager så er kroppen komplett. 12 uker engel setter liv i fosteret. Før 12 uke, når det ikke er sjel i den. Da er det lettere å gjøre abort. Hvis det er fare for mor sin helse og liv. Det er lov.

[img199062_2LF]

Historisk
Akmal Ali refererer til Kosovo-krigen på slutten av 90-tallet, hvor serberne som voldtok kvinner. De holdt dem fanget. Kvinnene søkte hjelp, og sa at det var mentalt slitsomt å oppdra ett barn som har blitt fostret på denne måten. De søkte hjelp hos en Lerde. Mødrene til ungene har opplevd tortur for livet. De fikk lov til å ta bort, og de som har kommet lengre.  I et ekstremt tilfelle.

Med tiden, islam sitt hovedprinsipp er satt av Gud. De forandres ikke, men Islam gir fleksibilitet innen faste rammer, men de gir fleksibilitet. Innenfor abort så tar man grep underveis. Islam vil at man skal gjøre det på riktig måte.  At man ikke gjør en synd bak guds leveregler. Prevensjonsmidler. En historie om en mann som snakket med profeten. Gud har bestemt at barnet skal komme, så skal barnet komme.  Profeten sa at det er begges ansvar for at begge parter blir tilfredsstilte i deres samliv.

[faktaboks]

[img199062_3LM]

Tiltalt og dømt for abort 
Akmal Ali kommenterer på en hendelse som tok nylig verdens nyhetene. Evelyn (21) fra El Salvador, Honduras. Da hun mistet sitt ufødte barn i en dødfødsel. Hun ble tiltalt og dømt til 30 års fengsel. Myndighetene mente hun var skyldig i drap på sitt ufødte barn.
Akmal Ali mener at det ikke er riktig mener han

Adopsjon er akseptabelt i Islam.
Den adopterte ungen skal fortsatt beholde sitt etternavn fra biologiske foreldrene. Det er en tradisjon som stammer fra araberne. Denne tradisjonen baserer seg på å holde familienavnet gående. Tradisjoner er essensielt i Islam.