Sørnett

Halvparten av Norges befolkning har endret sommerplaner

Den populære stranden i Spania vil neppe se sånn ut i sommer. Foto: google.

Den populære stranden i Spania vil neppe se sånn ut i sommer. Foto: google.

48 % av befolkningen har endret sommerplaner som et resultat av pandemien, viser en fersk undersøkelse.

Publisert:

Corona-pandemien har ført til at flere land har fått reiseforbud, samtidig som flere sliter økonomisk. Spania er en av de mest populære reisemålene blant nordmenn, men i år har landet blitt hardt rammet av corona og det er reiseforbud i dette landet frem til 3. juni.

Turistminister i Spania, José Luis Ábalos, prøver å gjøre det beste ut av situasjonen.

- Vi kan ikke la utlendinger komme til landet mens vi fortsatt nekter våre egne innbyggere å forlate hjemmet, opplyser han til NTB.

Turer i skog og mark

Den Norske Turistforeningen (DNT) kan friste med arrangementer som flere kan bli med på. Disse inkluderer alt fra tur i skog og mark til kanoturer. DNT legger også til rette for at enhver kan leie hytter. Det er viktig at alle turister opprettholder retningslinjene, som blant annet er 1 meter avstand og maks 20 personer sammen, i tillegg til at alle må ha med egen mat og utstyr. Retningslinjene kan man også lese her.

- Påmelding til turene er viktig slik at vi har oversikt over antall og kan spore eventuell smitte. Vi jobber for å kunne tilby turer og aktiviteter for alle aldersgrupper fremover, i tillegg til å følge alle de nye reglene skal det være både trygt og sosialt, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo til DNT sin nettside.

Ta hele landet i bruk

Næringsminister Iselin Nybø forteller at man må ta hele landet i bruk, samtidig som man må utnytte sommeren og oppleve Norge, sier hun til visitnorway.

15. mai la Regjeringen frem en plan på hvordan de skal håndtere denne pandemien fremover. De fleste spisesteder, attraksjoner, fornøyelsesparker og overnattingssteder åpner løpende fram mot sommeren og Svalbard åpner for turister fra det norske fastlandet 1.juni. Les flere reiseråd her.