Sørnett

-Han er kunstens Messi

STOLT: Bernt Bisseth Johanssen er stolt over å ha fått kloa i bildene til Damien Hirst. FOTO: Simen Waagsether

STOLT: Bernt Bisseth Johanssen er stolt over å ha fått kloa i bildene til Damien Hirst. FOTO: Simen Waagsether

Kunstneren Damien Hirst har inntatt Kristiansand. Galleri Bi-Z presenterer i disse dager ekslusive bilder fra den omdiskuterte kunstneren.

Publisert:

Han har gjort mye kontroversielt, og riktig, for å komme dit han er i dag, sier Bernt Bisseth Johanssen. Kristiansanderen er ansvarlig for driften av galleriet sammen med sin kone.[sniplet faktaboks]Hirst er, ifølge Johanssen, regnet som den mest betydningsfulle nålevende kunstneren i verden. Bildene galleriet stiller ut har kun blitt vist i London for en uke siden, og dermed slo galleriet storbyer som New York og San Fransisco i kampen om bildene

- Det betyr veldig mye. Har du først hatt en kunstner som Hirst i galleriet, betyr det veldig mye. I ettertid, når vi skal ha andre inn i galleriet, trenger vi bare å nevne Hirst for at de skal forstå at vi er “top of the line”.

Det blir som å ha Messi på laget, når vi spiller i Champions League, sier en stolt Bisseth Johanssen

[img25574_2RM]

Imponert

Damien Hirst skapte bølger av reaksjoner da han stilte ut sitt verk "Mother and Child Divided" på Astrup Fearnley-museet tilbake i 1997. Kunstneren har etablert seg som en av nåtidens mest suksessfulle kunstnere, og nå har Galleri Bi-Z i Dronningensgate tatt inn 55 av hans nyeste verker. Omviser på Sørlandets Kunstmuseum, Marte Undheim, er imponert over at galleriet har fått tak i bildene.

- Hans verker har hatt stor betydning for samtidskunsten. Veldig viktig for kunsten slik den er i dag, sier omviseren til Sørnett.

Undseth mener kristiansandere generelt viser for liten interesse for kunsttilbudene i byen, og oppfordrer folk til å gripe muligheten til å oppleve Hirsts bilder.

- Kan ikke si at jeg har merket noe voldsom interesse. Internt her på bygget prater vi om hvordan befolkningen her i byen ikke tar stor nok del i kunsten vi har. Denne utstillingen er virkelig noe folk burde få med seg, en utstilling som er veldig sjelden. Det er veldig vanskelig å få en kunstner av den størrelsen til en by som Kristiansand, avslutter Undseth.

Godt salg

35 vv de 55 bildene, har allerede fått nye eiere. Johanssen er fornøyd med starten utstillingen har fått, men vil ikke avsløre hva slags verdier det er snakk om.

- Jeg vil ikke gå så  nærme inn på tall, men det har gått bra, sier Johanssen, som tok over driften av galleriet etter sine foreldre.

Omviser Undheim utelukker ikke at kanskje flere kristiansandere vil hive seg på bølgen. Tiltross for en prislapp fra 50 000 til over 100 000 kroner per bilde, tror omviseren bildene kan friste.

- Det er mange pengesterke mennesker her i byen som sikkert er interessert i å skaffe seg et, avslutter Undheim.

Se lydbildene av utstillingen under:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7XlLwnkXjto[/youtube]