Sørnett

-Hanvold gjør en prisverdig jobb

SKJERMDUMP: Marit Helland (80) forteller hva Visjon Norge har betydd for hun.

SKJERMDUMP: Marit Helland (80) forteller hva Visjon Norge har betydd for hun.

Brennpunkt sendte i oktober 2016 et program om Jan Hanvold og hans tv-kanal «Visjon Norge» Dette programmet skapte harme hos store deler av befolkningen. Kanalen har siden den gang fått massiv kritikk for sin pengehunger fra gavmilde seere.

Publisert:

I dokumentaren møter vi Marit Helland. En 80 år gammel minstepensjonist. Hun gir månedlig 800 kroner til tv-kanalen. Dokumentaren forteller at Helland i løpet av tre måneder hadde ekstra god råd som følge av ett hussalg, hun bestemte seg derfor for å overføre om lag 800.000 kroner til tv-kanalen. Som ensom pensjonist bruker hun mange timer foran skjermen og se på Hanvolds programmer.

Det er beretningene som denne fra dokumentaren som gjorde at Brennpunkts seere ble oppildnet. På den ene siden mener folk at det Visjon Norge holder på med er riv ruskende galt, på den andre siden står velvillige givere som gleder seg over muligheten til å bli frelset.

Har du lest denne? Visjon Norge vekker nettrollene

 

Ønsker å være anonym

Sørnett har snakket med to personer som fronter hver sin gruppe på Facebook. På den ene siden står Anders Torp som leder Facebook-gruppen «Nei til TV Visjon Norge» og på de andre siden, lederen i gruppen «Vi som støtter Visjon Norge» som ønsker å være anonym.

-Det er utmattende å debattere ett tema som vekker så sterke følelser og hvor det er vanskelig å bli hørt og tatt alvorlig, forteller representanten fra de som støtter TV-kanalen.

Han forteller videre at det er grunnen til at han sjelden eller aldri oppgir navnet sitt når noen spør hvem som driver gruppa.

På den andre siden står Andreas Torp som har overtatt ansvaret for gruppen som vil legge ned kanalen. Stifteren av Facebook-gruppen orket ikke lenger og ha ansvaret. Det Torp kjemper for i sin gruppe, hvor han har over 3000 følgere, er å få kanalen lagt ned og «få bort Hanvold», som han selv sier.

–Vi mener Hanvold beriker seg selv, ved å bruke åndelig manipulasjon og med det presse tv-seere til å donere penger. Det er rett og slett ikke greit forteller Torp.

Mange gode opplevelser

Lederen for gruppen som er positiv til Hanvolds kanal forteller at han har mange gode opplevelser av å se på kanalen.

-Visjon Norge gir meg innblikk i den kristne tro og viser hvor godt vi har det i forhold til de som er fattige i verden. Det er derfor kanalen er så viktig» forteller han.

Til den tidevis massive kritikken Jan Hanvold har fått, er lederen mer opptatt av å rose Hanvold, noe han mener flere burde gjøre.

-Jeg har ingen personlig relasjon til Jan Hanvold, men jeg syns den jobben han gjør er prisverdig. Hvorfor han blir så sterkt mislikt er jeg usikker på. Det kan være at han er direkte i tonen og av og til sier ting som ikke er politisk korrekt, avslutter «Vi som støtter Visjon Norge»- Lederen