Sørnett

Håper å unngå anonyme observatører

LEDER I VÅG: Thorbjørn Knutsen FOTO: PRIVAT

LEDER I VÅG: Thorbjørn Knutsen FOTO: PRIVAT

I Våg FK var de ikke klar over at kretsen kan ta i bruk anonyme observatører. Klubben håper forebyggende tiltak gjør observatører unødvendig.

Publisert:

 

 

- Jeg håper og tror vi skal kunne løse eventuelle graverende situasjoner ved å snakke med kretsen før det blir nødvendig med anonyme observatører, sier daglig leder Thorbjørn Knutsen.

Han var ikke klar over denne metoden, og er redd prosessen vil bli unødvendig krevende om observatører kobles inn.

- Jeg må innrømme at jeg ikke har hørt om tiltaket med anonyme observatører tidligere. Det bør være mulig å løse slike situasjoner før det går så langt. Dette tror jeg kanskje jeg skal prate med Kjell Johnsen om.

Johnsen er leder i Agder fotballkrets. Han understreker at det kun er i prekære tilfeller at anonyme observatører blandes inn.

- Det skjer sjeldent, men har definitivt hendt, sier Johnsen.

LES OGSÅ: Overvåker pøbelforeldre i Agder-fotballen

Jobber forebyggende

I Våg har man satt i gang flere tiltak for å legge vekt på foreldrevett inn mot barne- og ungdomsfotballen.

- Vi har klare moralske og etiske retningslinjer for hvordan vi skal operere i klubben. For å få i stand dette, har vi satt i gang noen tiltak, sier sportssjef Totto Dahlum.

[img129313_2RS]

Han forteller om lagmøter før sesongen der retningslinjene klargjøres overfor klubbmedlemmene. I tillegg benytter de seg av voksne klubbverter i vest, som skal skape tryggere rammer rundt kampene.

- Dette skal bidra til å trygge rammene for barne- og ungdomslagene.

Også i Gimletroll har de satt søkelyset på foreldrevett.

- Nøkkelordene her er åpenhet og informasjon rundt dette, sier foreldrekontakt Susanne Johansen for en av klubbens fem G8-lag.

- Blant annet har vi en gruppe på facebook der foreldrevettreglene er skrevet opp. Så har vi en god dialog om dette temaet mellom spillere, trenere og foreldre.

- Hva tenker du om at fotballkretsen kan ta i bruk observatører for å overvåke enkeltpersoner i barne- og ungdomsfotballen?

- Jeg synes det er vanskelig å tro at det kan være nødvendig. Men dersom det er nødvendig så er det vel et bra tiltak, sier hun.

- Ekstreme tilfeller krever ekstreme tiltak, sier hun.

- Én hendelse er én for mye

Begge klubbene er samstemte i at uakseptabel eller graverende oppførsel fra voksne til stede på kamp forekommer sjeldent.

- Laget vårt spilte en cupkamp for en stund tilbake der motspillerne var ampre og ufine mot oss.Det skal ikke skje og var ikke greit, men ellers har jeg aldri opplevd dårlig oppførsel fra voksne på sidelinjen, sier hun.

- Slike hendelser skjer ikke ofte. Men dersom det skjer én gang, så er det én gang for mye, sier Dahlum.