Sørnett

Håper på store lettelser angående skjenking

Daglig leder for Heidis bier bar Kristiansand, Charlotte Nymoen Kroken, håper på store lettelser i kveld. Foto: Ferdinand Arntzen Elmenhorst

Daglig leder for Heidis bier bar Kristiansand, Charlotte Nymoen Kroken, håper på store lettelser i kveld. Foto: Ferdinand Arntzen Elmenhorst

Utelivsbransjen håper på store lettelser når koronatiltakene lettes på i kveld klokken 19.00. Charlotte Nymoen Kroken, daglig leder ved Heidis Bier Bar i Kristiansand, har troen.

Publisert:

Nymoen Kroken har akkurat rukket å komme seg ut av isolasjon, før regjeringen skal holde ny pressekonferanse angående lettelser på koronatiltakene. De siste ukene har det vært åpent med skjenking av alkohol til kl 23:00, noe som gjør at mange uteplasser fortsatt holder stengt. I kveld letter regjeringen på koronatiltakene, og Kroken håper uteplassene får ha åpent til normal tid. 

- Vi håper virkelig at vi kan åpne nå til uken. Det har vært fryktelig kjedelig å holde stengt den siste tiden. I tillegg er også de fleste ansatte hos oss studenter, og de vil gjerne komme tilbake i jobb igjen slik at de har litt ekstra å leve på, og ikke bare studielånet. 

Heidis har vært stengt siden tidlig desember. Før nedstengingen hadde de svært lite smitte blant ansatte, gjester og vektere. Kroken sier at det er større kontroll på utestedene, enn hjemmefester. I tillegg sier hun at de bruker mye ressurser på å stenge og åpne igjen. 

- Når vi hadde åpent med restriksjoner ble ingen av våre ansatte smittet på jobb. Det var da de gikk på narch når de var ute å drakk selv, at de ble smittet. Vi var også veldig flinke til å sprite bord, bruke munnbind, og holde så god avstand til gjestene som overhode mulig. 

I dag klokken 19.00 kommer regjeringen med nye tiltak. Nymoen Kroken håper og tror at lettelsene vil hjelpe utelivsbransjen, men hun tør ikke å håpe på at meteren forsvinner. 

- Vi håper selvfølgelig på full åpning, men det er skummelt å håpe for mye på det, for da er det stor sjanse for å bli skuffet. Men det skal sies at vi har tro på gode nok lettelser, slik at vi kan holde åpent. Kan vi ha åpent til normale tider, men med meter avstand, så kjører vi på. 

Politiet er klare for eventuelle lettelser
Politiet i Agder har hatt klart mye roligere dager, og spesielt helger, nå når det har vært begrenset med alkoholservering. Driftsenhetsleder i Midtre Agder driftsenhet, Jan Terje Aas, er glad på næringslivet sine vegne at det ser ut som det blir lettelser, men når det kommer til politiets arbeid, vil det bli betraktelig mer å gjøre. 

[img228527_2RS]

- Det har selvfølgelig vært mye mindre ordensforstyrrelser og vold i sentrum den siste tiden, noe som er bra, men vi er forberedt på de eventuelle lettelsene som vil komme, og er godt bemannet. Når det er sagt er en ideell lørdagskveld for politiet, et rolig natteliv. 

Når Aas får spørsmål om politiet savner at byen er åpent som normalt, med tanke på jobben deres, at det er mer å gjøre, sier han:

- Det er litt vanskelig å svare pedagogisk riktig på. Det er bra med mindre vold på byen, det er positivt, men vi ser at nedstengingen har ført til mange utsettelser for næringslivet. Vi ser alltid positivt på at det er roligere på byen og i utelivet, men vi har full respekt for at næringslivet vil ha full åpning, slik at det ikke går utover dem lenger. 

Terje Aas presiserer:

- Politiet er tilfreds med at samfunnet åpner opp igjen. Det blir større ordensutfordringer, men vi er glade for at samfunnet får åpne, og at ting går tilbake til normalen for næringslivet. Så får vi håpe at folk oppfører seg, og bare koser seg.

 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand