Sørnett

- Har ikke sett noe mer tafatt

-SKAMMELIG: Knut Tørum slaktet laget sitt etter kollapsen mot Stabæk. ARKIVFOTO

-SKAMMELIG: Knut Tørum slaktet laget sitt etter kollapsen mot Stabæk. ARKIVFOTO

Knut Tørum brukte sterke ord for å beskrive hva han mente om Starts kollaps i andre omgang mot Stabæk.

Publisert:

Start hadde før kveldens kamp spilt fire kamper på rad uten seier og var naturlig nok lystne på å snu trenden. Etter 32 minutter fikk hjemmepublikummet på Sør Arena håpet om seier da den tidligere Stabæk-spillerne, Espen Hoff, satte inn en retur og sendte Start opp i ledelsen. Det ble ingen flere scoringer i første omgang og dermed kunne hjemmelaget gå til garderoben med en 1-0 ledelse.

- Vi spilte en helt grei førsteomgang. Vi leder 1-0 og spiller helt greit, oppsummerte målscorer Espen Hoff etter kampen.

- Aldri opplevd noe dårligere

Andreomgangen skulle bli en helt annen historie. Etter knappe minuttet utlignet Stabæks islending Palmi Rafn Palmason, før innbytter Olle og Olle sendte gjestene i ledelsen etter 57 minutter. Fire minutter senere var Palmason frempå igjen og økte Stabæks ledelse til 3-1.

Etter 63 minutter var Starts toppscorer, Ole Martin Årst, fremme og satte inn reduseringen. Det ga hjemmelaget et lite håp.
- Vi trodde vi skulle komme tilbake. Vi ville bare kjøre på, sa Årst etter kampen.
Men gleden var kortvarig. Stabæk brukte ikke mer enn 65 minutter på å punktere kampen. Denne gangen var  det Veigar Pall Gunnarsson som scoret.

Starts hovedtrener, Knut Tørum, var ikke nådig i sin dom over andreomgangen.
- Jeg har ikke opplevd noe mer tafatt i min tid som Start-trener. Vi hadde overhodet ingen glød eller vinnervilje. Målene de scorer er ganske lettkjøpte. Når vi reduserte til 3-2 skulle man tro at vi fikk en liten boost og ble mer på hugget, men det kom ingenting. Det var skammelig å se på, sier Tørum.

Han har ingen klare svar på hvorfor laget ikke har vunnet noen av sine siste fem Tippeliga-kamper.
- Vi har begynt å vinne istedenfor å tape. Hvorfor det skjer er vanskelig å si. Når vi har sett på de andre kampene har tapt så har vi prøvd å fokusere på det positive. Vi har prøvd å finne ting vi kan ta med oss videre, men det kan vi ikke gjøre i dag, mener Starts trener.

- Hvor er Espen Hoff?

Espen Hoff mener at spillergruppen ikke er preget av mangelen på kamper, men er likevel glad for at det er en stund til neste seriekamp. Neste helg er det landslagskamp og ingen runde i Tippeligaen.
- Vi har mye vi må jobbe med. Vi må bli mer solide og få mer trøkk i spillet. Vi blir løpende mye i mellom og lar Stabæk angripe med det småkombinasjonsspillet vi vet de er gode på. Nå må vi bare jobbet hardt foran neste kamp, sier Hoff.

Hoff spilte to sesonger for Stabæk før han dro til Start. Mot slutten av kveldens kamp sang Stabæks supportere "Hvor er Espen Hoff?". Hoff sier likvel at han har et godt forhold til Stabæks supportere.
- Jeg hørte ikke hva de sang under kampen, men da jeg jogget ned etter kampen sang de "Der er Espen Hoff". Det var morsomt det. De var veldig tålmodig med meg da jeg var i Stabæk og støttet med da jeg slet med lite spilletid i min første sesong. Jeg har et veldig godt forhold til dem, sier han.

Han syns også det var morsomt å møte gamleklubben igjen.
- Men det ble ikke helt det utfallet jeg hadde ønsket, sier Hoff.[sniplet faktaboks]