Sørnett

12 års ventetid kan være over for Kacper (20)

Foto: Dani Lie

Foto: Dani Lie

På lørdag spilles siste serierunde i tyske Bundesliga. Medlem i Dortmunds norske supporterklubb Kacper Matusiak, kan nesten ikke vente på å se om klubben hans endelig vil ta ligagullet fra giganten Bayern Munchen.

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2023 kl 09:44

Borussia Dortmund går inn i siste kamp med en to poengs ledelse på storklubben Bayern München, og med seier mot Mainz på lørdag innkasserer de ligagullet. Matusiak forteller at han er nervøs for kampen, men at han foreløpig klarer å holde hodet overraskende kaldt.

- Nå i forkant av kampen går det ikke mer enn en time mellom hver gang jeg tenker på det. Samtidig synes jeg Dortmund har spilt så bra i det siste så jeg har egentlig stor tro på at de vil klare det, sier en selvsikker Matusiak.

Drakt signert av blant annet Dortmund trener Edin Terzic og midtstopper Mats Hummels
 Foto: Dani Lie

Drakt signert av blant annet Dortmund trener Edin Terzic og midtstopper Mats Hummels Foto: Dani Lie

Siden det er siste serierunde, spiller alle lag samtidig, og hvis Bayern Munchen vinner sin kamp er Dortmund nødt til å vinne sin for å ta gullet. Bayern München har vunnet Bundesliga 11 år på rad, men den rekken kan ta slutt på lørdag. Matusiak synes det er synd når det blir en slik dominans, men mener det vil være verdt ventingen.

- Jeg er ganske lei av å se Bayern vinne, men så tenker jeg også at når man venter så lenge på noe så vil det være ekstra deilig når Dortmund først slår de, forteller han forventningsfullt.

Videre legger ikke Matusiak skjul på at det kan felles noen tårer under kampens hete.

- Det kommer nok til å trille noen tårer på lørdag uansett, jeg håper bare det er gledestårer, smiler Matusiak.

Forventer mange gjester
Ansatt på All Inn sportsbar Hanna Berg (20) ser også frem til den avgjørende kampen på lørdag. Hun forteller at de kommer til å vise både Bayern kampen og Dortmund kampen.

- Vi kommer til å ha på kampene til begge lagene i toppen slik at de som kommer kan få med seg hva som skjer i hver av kampene, sier Berg.

Foto: Dani Lie

Foto: Dani Lie

Berg håper på at Matusiak og mange andre supportere tar turen for å se kampen, selv om det ikke alltid pleier å komme så mange for å se Bundesliga.

- Det pleier jo å komme noen fans, men jeg håper og tror det vil komme mange flere nå på lørdag ettersom det ikke er avgjort hvem som vinner, forteller Berg.