Sørnett

Hardhausen ble arrangert for 15. året på rad

FORNØYD: John Humborstad var fornøyd med gjennomføringen av løpet. Foto: Per Torgersen

FORNØYD: John Humborstad var fornøyd med gjennomføringen av løpet. Foto: Per Torgersen

130 ivrige løpere møtte opp i Jegersberg på lørdag.

Publisert:

- Været og forholdene var så dårlige at vi måtte legge om løypen med tanke på folks sikkerhet, forteller John Humborstad som er arrangementsansvarlig for Hardhausen.

For 15 år siden starter Humborstad opp dette løpet, for at folk skulle vise frem at de var skikkelige hardhauser. Målet er å teste de fysiske, men også psykiske grensene til deltakerne. I år måtte de dog legge om løypen litt, da det var så kaldt og ufyselig at det ikke var forsvarlig å gjennomføre hele den opprinnelige løypene. De 130 påmeldte møtte fortsatt på store utfordringer.

- Løypa er ikke ryddet så det er utrolig mange krevende partier her. Utfordringer kommer tett på, men det viktigste er at ingen kommer til skade, fortsetter han.

[img152075_2RM]

Forholdene og ruten deltakerne skulle løpet til det tyngste og mest krevende i Hardhausen sin historie. Selv seierherren Christian Bøen syns det var en brutal lørdags ettermiddag.

- Selve løpet er jo knalltøft i første omgang, også gjør været sin jobb. Rett og slett en kjempetøff opplevelse, men i mine øyne blir det desto morsommere, forteller Bøen.

De siste utøverne kom i mål to timer etter start, og to timer med frost i kroppen tok helt klart på for flere.

[img152075_3RM]

- Jeg bestemte meg en time før start for å løpe, og det kjennes på kroppen. Jeg er kjempe kald, og jeg føler ikke beina mine. Hendene mine er også helt frosne, fortalte førstegangsløper Anette Drangsholt med et smil om munnen.

Selv med de tøffe forholdene så var humøret stort sett på topp da deltakerne kom i mål

- Dette er noe for alle, og det er et kjempe flott og morsomt arrangement, avslutter Drangsholt.