Sørnett

Fast And Furious med nummer 10

Den mest populære bilfilm-serien slipper sin tiende film 18. mai

På bildet: Vin Diesel som Dominic Toretto og Daniela Melchior som Isabel i en intens scene fra den kommende filmen.
 Foto: Universal Pictures

På bildet: Vin Diesel som Dominic Toretto og Daniela Melchior som Isabel i en intens scene fra den kommende filmen. Foto: Universal Pictures

Både Kristiansand Kino og F&F-fanbasen har forventninger til den kommende premieren av Fast And Furious X (10). Denne filmserien som debuterte i 2001 har gått fra å være en suksess blant bilentusiastene, til å bli verdsatt av mennesker verden over.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2023 kl 11:05

Torsdag den 18. mai forventes det fullsatt kinosal på Kristiansand Kino. Da inntar Vin Diesel, Jason Momoa, John Cena og Jason Statham skjermen. Det er meldt om biler, action, fart og spenning i dette ferdige prosjektet til den franske regissøren Louis Leterrier.

Kinosjef og daglig leder Kristine Røed Rosseland gleder seg til premieren.

- Vi tror at F&F blir godt tatt imot av fansen og at besøkstallene blir gode. Dette har jo vært en serie med svært populære filmer, og i film nr 10 er vi tilbake med heftigere racing og kulere historie enn kanskje det som var tilfelle i de siste foregående filmene i serien. Fansen forventer nok action, spenning, fete biler og den kjente casten - og det får de! Jeg tror fansen vil like 10'eren bedre enn forrige film - dette blir villere, råere og bedre.

De foregående filmene har gjort enorm suksess. Historien om Toretto-familien og deres kamp mot ytre krefter som truer teamet deres og verden forøvrig, har vært en vinneroppskrift. Filmene handlet i starten kun om biler, familie, ulovlig gatekjøring og vinningskriminalitet, men har gått over til å bli mye mer action-satsende filmer med et nytt og større plott. Dette har bidratt til å nå et mer allment publikum.

Bil og film- entusiast Stig Even Lillestøl
 Foto: Ada Møretrø

Bil og film- entusiast Stig Even Lillestøl Foto: Ada Møretrø

26 år gamle Stig Even Lillestøl, er bilentusiast og likte de tidlige F&F-filmene. Når det gjelder slippet av den tiende filmen stiller han seg kritisk.

- Forventer det vil bli en hjernedød actionfilm med flotte moderne biler til pynt i bakgrunnen. Jeg blir imponert om de bryter seg løs fra mønsteret de har fulgt med de forrige 6 filmene. Bil er ikke lenger et primært fokus i serien. Fast-serien handler nå om generisk action laget av mennesker uten et blødende hjerte for bilkultur eller motor.

På bildet: Paul Walker
 Foto: Andre Luis/Wikimedia Commons

På bildet: Paul Walker Foto: Andre Luis/Wikimedia Commons

Den folkekjære skuespilleren Paul Walker døde brått i en bilulykke 30. november 2013. Han satte et stort preg på filmserien med sin karisma, kjappe replikk og lidenskap for bil i det virkelige liv. Han har blitt et ikon for fansen og for mange bilentusiaster, og ikke minst ble han en favoritt blant damene. Han ville nok fortsatt ha vært med i filmserien dersom han ikke gikk bort. Paul Walker sa en gang noe som fansen husker godt: "If one day speed kills me, don't cry because I was smiling". Dette gjør selvfølgelig ekstra inntrykk nå.

Men showet måtte gå videre... og Vin Diesel i hovedrollen med sine medskuespillere har i flere år sørget for filmer som tidvis har blitt rost av kritikerne.

På bildet: Meetup på en av F&F- filmene.
 Foto: Falcon Photography/Wikimedia Commons

På bildet: Meetup på en av F&F- filmene. Foto: Falcon Photography/Wikimedia Commons

Stig Even har på tross av de lave forventningene til innhold i filmen, gjort seg opp noen tanker om hvorvidt denne filmen vil ha noen suksess.

- Jeg regner med den vil gjøre det like bra som de forrige filmene i serien. Det vil ikke være noen braksuksess, men heller ikke en fiasko, tatt i betraktning seriens kjente profil.