Sørnett

Hedersmedalje vil fortsatt bli delt ut

ØNSKER IKKE HEDERSMEDALJE: Her sitter Mette Gundersen (t.h) med Ap-kollega, Trond Blattmann. Foto: Erlend Iversen Skarsholt

ØNSKER IKKE HEDERSMEDALJE: Her sitter Mette Gundersen (t.h) med Ap-kollega, Trond Blattmann. Foto: Erlend Iversen Skarsholt

Det kom frem etter at Ap og SV sitt forslag om å opphøre hedersmedaljen ble nedstemt i formannskapet på onsdag.

Publisert:

- Dette er noe tull. Det å hedre og opphøye noen av byens innbyggere mer enn noen andre har vi vært i mot siden det ble fremmet av forrige ordfører, sier Arbeiderpartiets leder, Mette Gundersen til Sørnett.

Kristiansand bys hedersmedalje ble i mars 2015 vedtatt innført i bystyret, og allerede i august samme år ble de fire første hedersmedaljene utdelt. SV og Ap prøvde i dag å få hedersmedaljen lagt ned. Forslaget om nedleggelsen av medaljen falt i formannskapet.

Ønsker ikke å sitte i komité

Saken var opprinnelig oppe for å finne et supplerende medlem til komiteen. Etter å ha fått avslag på forslaget ville ikke hverken SV eller Ap delta i den.

- Det er unødvendig at Arbeiderpartiet skal sitte i en slik komité når vi er uenig i at prisen skal deles ut. Vi ville ikke vært en konstruktiv stemme, sier Gundersen.

Arbeiderpartiets gruppeleder sier videre at ettersom det er borgerlig side som ønsker prisen, er det greit at det er de som jobber med det. [faktaboks]

- Det er mye fornuftige folk på borgerlig side, så vi får håpe de også etterhvert ser at dette ikke er en god ordning, og at den etterhvert avvikles, avslutter Gundersen.

Synes det må få mer tid 

Odd Nordmo fra Høyre mener kritikerne av medaljen må la tiltaket få noen år på seg, før man eventuelt tar det opp til vurdering.

[img143112_2RS]

- Vi synes at når det først er vedtatt i bystyret, så må vi gi det noen år så vi får en erfaring.

Nordmo håper de som er kritiske også kommer til å hjelpe for å finne lovende kandidater.

- Jeg synes det er synd at opposisjonen ikke vil sitte i denne komiteen. De kunne da selv ha vært med på å delt ut prisen til rette mottaker.

Fornøyd med å få medalje

Når medaljen ble utdelt for første gang i 2015 var Harald Sødal en av fire som mottok den.

- Det var moro å motta en slik bemerkelse, synes Sødal, som legger til at det å bli valgt sammen med Rolf Løvland, Bjarne Skeie og Ann-Kristin Olsen var en ære.

Han synes det å avvikle prisen ett år etter det ble fattet i bystyret er rart.

- Jeg synes det virker litt impulsivt og kunstig å forsøke å avvikle den igjen, avslutter Sødal.