Sørnett

Hedrer lokal legende

Pressefoto

Pressefoto

Fem unge lovende operasolister hedrer Kirsten Flagstad med konserten "I Kirsten Flagstads fotspor".

Publisert:

Operasangerinnen Kirsten Flagstad (1895-1962) blir av mange betraktet som verdens største, og en av Norges internasjonalt mest kjente kvinner. Likevel er det mange kristiansandere som ikke vet at hun bodde her i byen i mer enn 30 år. Med konserten I Kirsten Flagstads fotspor, ønsker Opera Sør og Kristiansand Symfoniorkester å hedre en stor kunstners minne.

Daglig leder ved Opera Sør, Frøydis Emilie Lund, mener det har blitt gjort litt lite for å fremheve operasangerinnen i Kristiansand.

- Jeg tror ikke folk vet hvor stor hun var. Hun var jo kjempestor!

Noe for enhver smak

Frøydis Emilie Lund ser frem til en flott konsert med et bredt sammensatt program.

- Her vil det være noe for en hver smak. Alle får noe som ligger sitt hjerte nærme. Vi får smakebiter fra La Boheme, Figaros bryllup, Tryllefløyten og West Side Story for å nevne noen.   

Dyktige sangere

Kirsten Flagstad vil fortsette å være en stor og viktig inspirasjonskilde for unge norske sangere. På konserten synger Tuva Semmingsen, Eir Inderhaug, Magnus Staveland, Marius Roth Christensen og Johannes Weisser.

[img24146_2RS]Frøydis Emilie Lund forteller at tilknytningen til Kristiansand danner et naturlig bakteppe for å presentere unge sangere som følger i hennes fotspor, enten de er Wagnersangere eller har valgt å utvikle andre vokaluttrykk.

- Vi skal fokusere på hennes minne og samtidig gi unge norske sangere en arena. De fleste av sangerne vi får se på konserten har allerede solide karrierer og opptrer like mye utenlands som i Norge. Det er noe de har til felles med Kirsten Flagstad.

Fremdeles billetter igjen

Du kan se I Kirsten Flagstads fotspor på Agder Teater Hovedscenen lørdag 16. oktober og søndag 17. oktober klokka 19.00. I tillegg kan du oppleve konserten i Arendal Kulturhus, Store Torungen på torsdag 21. oktober klokka 19.00.

Hør radiosak om Kirsten Flagstad her: [audio http://sornett.no/wp_snt/wp-content/uploads/KIRSTEN-FLAGSTAD.mp3|titles=KIRSTEN FLAGSTAD]

Nøkkelord

#Kirsten FlagstadVis flere