Sørnett

Hekta på hengekøye

Nesten 40 000 har brukt emneknaggen #hengekøye på Instagram. Her er et skjermbilde av toppinnleggene. Foto: Irene Kjetland

Nesten 40 000 har brukt emneknaggen #hengekøye på Instagram. Her er et skjermbilde av toppinnleggene. Foto: Irene Kjetland

Å dra på skogstur er ikke ukjent for nordmenn. Naturen har masse å by på, og har du en hengekøye får du en unik mulighet til å ta en velfortjent pause eller sove nesten hvor som helst.

Publisert:

I motsetning til mange tilbud i samfunnet nå om dagen, er naturen åpent døgnet rundt. Dette har resultert i mange turer i skog og mark blant nordmenn. Det er også en av grunnene til at salget av hengekøyer har eksplodert de siste ukene.

- Det har tatt fullstendig av. Vi har hatt en eksplosjon av salg av hengekøyer, sier kommersiell sjef i Fjellsport.no, Stian Moldvær Larsen til NRK.

Tidlig i april dro venninnegjengen til Silje ut i skogen for å prøve hengekøyene sine. De hadde alle hengekøyer fra før som de hadde fått til bursdager eller kjøpt i forbindelse med tur med folkehøyskole.

[img209052_2RM]

- Det er absolutt en annen opplevelse å dra på tur med hengekøye kontra et vanlig sitteunderlag. Den er ikke stor og veier ingenting, så den er kjempe enkel å ta med seg, forteller Silje Ingebrigtsen til Sørnett.

Under turen fikk de også en del oppmerksomhet av forbipasserende.

- Vi fant ett sted rett med stien. Folk stoppet og var veldig nysgjerrige, noen tok til og med snap av oss for de synes det var så kult!

Ikke bare gunstig til tur

Når Silje har fri fra studiene jobber hun i barnehage. Også der har de funnet en kreativ måte å bruke hengekøyene på.

- Jeg har sett flere barnehager som går tur, der de voksne setter opp hengekøyene i skogen og lar barna ha hvilestunden sin oppi der, ler hun.

Hun har enda ikke hatt muligheten til å sove i hengekøya over natten, men utelukker det ikke. Videre forteller hun at hun flittig er innom turistforeningen sin Instagram for gode turtips og hva som er lurt å ha med seg på en slik tur.

- Det skal absolutt prøves i nærmeste fremtid!

Luksus i naturen

I 2018 fortalte Organisasjonen Norsk Friluftsliv til NRK at de mente det å sove ute har blitt en trend for nordmenn.

- I hverdagen er vi så bant med komfort, og de enkle opplevelsene i naturen blir derfor luksus. Tenk så deilig å bytte ut skjermen med en stjernehimmel for en kveld. Det at stadig flere velger å sove ute, er en trend vi har sett siden 2015. Dette er en flott utvikling som vi håper vil fortsette, sier generalsekretær Lasse Heimdal.