Sørnett

Hekta på smarttelefon

-Det er veldig praktisk å alltid kunne ha tilgang til e-posten sin, sier Robyn Pierce.

Publisert:

- Jeg har en Blackberry, meg jeg tror de fleste i Norge har iphone. Jeg vil nok kjøpe smarttelefon neste gang også, jeg kan ikke se for meg noe annet, forteller Robyn Pierce som for det meste bruker telefonen sin til e-post og tekstmeldinger.

Smarttelefonene brukes til så mangt, men det er tilgang til internett, e-post og Facebook som scorer høyest hos sørlandsstudentene.

- Jeg kjøpte iphone fordi jeg kan samkjøre den med både ipad og mac, forteller Jenny Charlotte Steen, pedagogikkstudent ved UiA.

Steen er veldig fornøyd med å kunne kjøpe applikasjoner som for eksempel Office for iphone.

- Det gir meg muligheten til å åpne og redigere blant annet pdf-dokumenter fra telefonen min, forteller Steen.

5 millioner smarttelefoner [sniplet faktaboks]

I Norge er det solgt omkring 3.4 millioner smarttelefoner siden 2009, i følge prognoser fra Stiftelsen Elektronikkbransjen. De anslår at når året er omme, vil smarttelefonsalget være over svimlende 5 millioner

På verdensbasis selges det over 150 millioner smarttelefoner hvert år, mens det kun selges 3 millioner av «den gamle typen». I 2012 forventes det at 75 % av de solgte mobiltelefonene i Norge vil være smarttelefoner. Det utgjør en total på over 1.6 millioner solgte smarttelefoner.

- Det er jo litt viktig å henge med da, forteller Camilla Arnesen. Arnesen fikk sin telefon i gave, men heller ikke hun vil gå tilbake til «den gamle typen» dersom den hun har nå skulle slutte å fungere.

I USA er det Android-telefonene det selges mest av, men ingen av utsalgsstedene i Kristiansand vil oppgi konkrete tall for Sørlandet.