Sørnett

Hellas frister fortsatt

Nordmenn lar seg ikke skremme av opprøret i Hellas. På to måneder har årets salg til de greske øyperlene steget med 20 prosent siden i fjor.

Publisert:

800px-Aegina,_The_Temple_of_Aphaia

Salget på neste sommers charterreiser startet for fullt i slutten av september. Reisebyrået Apollo merker lite skepsis fra kundene sine i forhold til opprøret som stormer rundt den greske regjeringen.

Prisfall

Pågangen for å sikre seg tur til en av de greske øyene har vært enorm den siste tiden.

- Vi en økning på 20 prosent siden i fjor. Den eneste konsekvensen vi kan forutse så langt er at prisene vil presses ned fremover. Vi tror det vil bli billigere å være norsk turist i Hellas, sier informasjonssjef Helen Begby.

Storbykaos

Apollo tviler på at turistene vil merke mye til opprøret dersom de tar turen til en av de greske øyene.

- Den private sektoren er langt ifra i en økonomisk krise. Det er dårlige tider i landets styre, men hotell- og restaurantbransjen har god råd. Det er først og fremst Athen som merker kaoset - ikke de greske øyene, sier Begby.

Ingen avbestillinger

Reisebyrået har verken opplevd kunder som har avbestilt turen sin eller som har stilt spørsmål om det er trygt å reise til Hellas.

- Det er lenge til sommeren, og vi vet ikke hvordan situasjonen utvikler seg der nede. Kundene kan bli skeptiske etter hvert , sier hun.

Kristiansandere kan reise til Kreta via reisebyrået Apollo.