Sørnett

Her er Sørlandets musikkfestivaler

Fest: Jensen mener at musikken fungerer som et bakteppe for en folkefest. Bildet er fra Palmesus 2014. Foto: Arkiv

Fest: Jensen mener at musikken fungerer som et bakteppe for en folkefest. Bildet er fra Palmesus 2014. Foto: Arkiv

Sørnett har laget en oversikt over de beste konsertene og musikkfestivalene på Sørlandet i sommer. Musikkekspert Sophus Jensen er ikke like imponert over tilbudet.

Publisert:

Sommer betyr ferie for mange og sørlandsidyllen er ikke komplett uten musikalske opplevelser.

Vi har tatt utgangspunkt i elleve festivaler over hele Agder.


 

Sørnett har laget en oversikt over de største musikkfestivalene Agder har å by på, fra Flekkefjord i vest til Risør i øst.

Informasjon om hver festival finner du på det interraktive kartet over.

- Omsetning i fokus

- I motsetning til tidligere er det nå festivaler under hvert tre som kaster en skygge, og det kommer frem på flere plakater at arrangørene ofte prøver å "cashe" inn på det vi gjerne kan kalle for "one hit wonders" fra tjue eller tretti år tilbake i tid, forteller musikkekspert Sophus Jensen.

Jensen er ikke overbegeistret med tanke på hva Sørlandet har å tilby på festivalfronten.

- Jeg har et inntrykk av at musikken ikke betyr så veldig mye lenger, det virker som at den først og fremst skal fungere som et bakteppe for en såkalt folkefest, forteller han.

 

Festival for interesserte

Jensen trekker frem Punkt-festivalen som et høydepunkt

 - På Punkt festivalen er det først og fremst de utøvende musikerne som er i fokus. De er ganske kompromissløse akkurat der. Punkt henvender seg til - og når - en målgruppe som

åpenbart er interesserte, og jeg har heller aldri opplevd at selve musikkopplevelsen på noen som helst måte har blitt forringet av skråling og skravling, forteller han.

Flere små festivaler

Kjetil Nordhus er prosjektleder i Sørf (Sørnorsk kompetansesenter for musikk). Nordhus har ikke inntrykk av at musikken fungerer som et bakteppe for en såkalt folkefest.

- Det finnes nok eksempler på festivaler hvor musikken ikke er drivende for festivalopplevelsen, men det er ikke nødvendig å svartmale den situasjonen. Det finnes en rekke festivaler med musikken i fokus, mener han.

Nordhus forteller at den største forskjellen fra tidligere år er at det nå finnes et mylder av festivaler, men at det tidligere fantes noen få store.

- Når det var slutten for Quartfestivalen var det mange som var spent på hvordan tilbudet ville bli. Nå er situasjonen slik at det finnes en rekke mindre festivaler med gode tilbud i regionen vår, forteller han.