Sørnett

Her får du raskest internett i Kristiansand

Det er stor forskjell på prisene på bredbånd. Sørnett har sett nærmere på hvilke priser og hastigheter som er tilgjengelige i Kristiansand.

Publisert:

Hvis du vil ha Kristiansands kjappeste nett, koste hva det koste vil, så er det Altibox eller Canal Digital som gjelder. Bor du i borettslag derimot, og kun trenger det nest raskeste nettet i byen, eller noe litt rimeligere, gjør du lurt i å sjekke med HomeNet.

Minst hastighet for pengene får du hos Telenor, Telio og NextGenTel. De opererer også med «circa-hastigheter» på linjene sine.

 

Jungel av priser

HomeNet utmerker seg positivt på både pris og hastighet, mens Altibox og Canal Digital trolig kan levere Kristiansands raskeste linje.

Hos Telio og NextGenTel må du også betale 19 kroner i måneden for leie av ruter, og hos sistnevnte tilkommer også en linjeleie på 89 kroner dersom du mangler fasttelefon.

Husk også å ta med i vurderingen hva det vil koste å koble boligen din til sentralen.

Å sammenligne internettpriser er ingen enkel sak. Blant de sju internettilbyderne vi fant i Kristiansand er det en jungel av pristilbud, linjer, avtaler, tilleggstjenester og så videre som gjør det nesten umulig å sammenligne.

 

HomeNet

HomeNet tilbyr fra 5 til 200 megabyte per sekund, Mbps, for mellom 249 og 499 kroner i måneden. De tilbyr samme hastighet både opp og ned. Få har behov for profesjonelle superlinjer, men det svært raske 200 Mbps-tilbudet for 499 i måneden hos HomeNet fremstår som det beste tilbudet til denne hastigheten.

 

Altibox

Altibox er en av to leverandører som kan skilte med en linje på mer enn 200 Mbps. De tilbyr fra 35 til 500 Mbps opp og ned for mellom 449 og 990 kroner i måneden. Den til 449 kroner er 35 Mbps nedlastingshastighet.

 

Canal Digital

Canal Digital leverer også linjer på 500 Mbps, med 50 til 500 Mbps i opplastingshastighet. De tilbyr mellom 25 og 500 Mbps ned til mellom 399 og 999 kroner i måneden.

 

Get

Get plasserer seg på samme prisnivå som Canal Digital, men med en svakere opplastingshastighet. De tilbyr mellom 20 og 100 Mbps med en opplastingshastighet på 5 Mbps for mellom 399 og 599 kroner per måned. For 699 får du 200 Mbps ned og 20 opp.

 

Telenor

Telenor tilbyr mellom 0,2 og 6 Mbps ned og 0,1 og 0,6 opp for 329 kroner i måneden. Dette er en av de laveste hastighetene i denne oversikten. Tilbudet er nok ikke utarbeidet for de som bruker nettet til å se strømme tv-tjenester, men fungerer til svært enkel internettbruk.

Med tanke på den lave hastigheten til den prisen, vil nok de fleste gå opp 20 kroner. Til 349 kroner i måneden får du 8 Mbps nedlasting og 0,75 i opplasting.

Telenors raskeste linje koster 549 kroner i måneden og gir deg 45 Mbps nedlasting og 14,55 Mbps opplasting.

 

Telio

Telio leverer 15 Mbps nedlasting og 0,75 Mpbs i opplasting til 399 kroner i måneden. Raskeste linje de leverer er på 35 Mbps ned og 7,5 Mbps opp for kroner 549.

 

NextGenTel

Som privatkunde hos NextGenTel er deres billigste tilbud 3,5 Mbps nedlasting og 0,35 Mbps i opplastingshastighet for kroner 299. Er du villig til å betale 549 kroner i måneden kan du vente deg 35 Mbps nedlasting og 15 Mbps opplastingshastighet.

Telenor, Telio og NextGenTel opererer som nevnt med «circa-hastigheter». Vi har derfor tatt utgangspunkt i gjennomsnittet på oppnevnt hastighet. Leverandørene kan også ha ulike introduksjonstilbud dersom du binder deg for et år, men vi har tatt utgangspunkt i vanlig linjepris.

Klikk her for en grafisk oversikt over de raskeste linjene.