Sørnett

Hjelper de hjemløse

En av kattene som venter på et nytt hjem. FOTO: Cathrine H. Wroldsen

En av kattene som venter på et nytt hjem. FOTO: Cathrine H. Wroldsen

I Kristiansand avis har de en spalte som heter ”ukas hjemløse”, med bilde av dyr som trenger et nytt hjem. Vanligvis blir disse kattene adoptert bort samme dag.

Publisert:

- Vi har sett at eksponering av dyrene i avisen, har en positiv innvirkning på at dyrene blir adoptert. Det handler om å bevisstgjøre folk på at her finnes det dyr som trenger deres hjelp, smiler Arnfrid Robstad, leder av Dyrenes Beskytter.

[img155682_2RM]

 Hos Dyrenes Beskytter blir vi møtt av smilende damer og tre katter som løper rundt bena våre. Robstad forteller at katten som var i avisen forrige uke allerede er adoptert bort.

Videre forteller Robstad at man får en stor fordel når man adopterer kattunger hos Dyrenes Beskytter. Sammen med kontrakten får man med billig sterilisering, kastrering og gratis id-merking.

Viktig å sterilisere

Hun synes det er fint å kunne nå ut til dyreelskere gjennom avisen nettopp fordi mange katter har behov for et nytt hjem.

[img155682_3RM]

- Vi hadde et tilfelle der en dame hadde 41 usteriliserte hunkatter hjemme hos seg. Til slutt hadde hun 130 katter. Rundt 70 av disse kom til oss og mange av dem var gravide, så det ble vel nærmere 100. Hun hadde endt opp med over 300 katter visst ikke vi hadde grepet inn. En del av disse måtte avlives fordi de hadde øyebetennelse og tette neser, forteller Robstad med en bekymret mine.

Flere hjemløse[faktaboks]

Hjemløse katter er et økende problem. Og damene hos Dyrenes beskytter er enige om at det kun er en måte å stoppe overproduksjonen på.

- Sterilisering og kastrering er ekstremt viktig. Og en annen grunn til det økende problemet, kan være at før var det gjerne mer normalt at folk selv slo kattungene ihjel når de fikk dem, men nå slipper folk dem heller fri og håper på det beste, sier Lene Figve.

- Folk er nødt til å bli flinkere til å kastrere og sterilisere kattene sine. De som har hankatter legger ofte ansvaret over på de som har hunkatter, men dette er bare tull, poengterer Robstad.

[img155682_4LM]