Sørnett

Høie på landslaget

Kenneth Høie (34) (bildet) ble i dag tatt ut på det norske landslaget for første gang. Her fra tiden i Bodø Glimt. Foto: Røed, wikimedia commons

Kenneth Høie (34) (bildet) ble i dag tatt ut på det norske landslaget for første gang. Her fra tiden i Bodø Glimt. Foto: Røed, wikimedia commons

Den nyansatte landslagssjefen Per-Mathias Høgmo tok i dag ut sin første landslagstropp til VM-kvalikkampene mot Slovenia og Island. Der fant han plass til den tidligere Start-keeperen, Kenneth Høie som med det ble tatt ut på det norske landslaget i en alder av 34.

Publisert:

Haugesunderen Kenneth Høie har i år vært meget god i mål for Djurgården som ligger på syvende plass i den svenske toppserien, Allsvenskan. Han spilte 110 kamper for Start i perioden 2005-2011. Den nye landslagssjefen Per-Mathias Høgmo har siden Mai vært Høies trener i Djurgården, og begrunner uttaket med at han ser på keeperen som en stabil keeper som han stoler på.

Høie som nå får muligheten til å bære flagget på brystet har kun tidligere spilt U21-landslagskamper for Norge, det senest i 2000.

Mange nye:

Med ny landslagssjef kom også nye fjes inn i troppen. I tillegg til nevnte Høie fant Høgmo plass til debutantene Ola Kamara og Martin Linnes. Kamara returnerte i sommer til Norge ettrt et kortvarig proffopphold Tyskland, og har imponert stort med å score ni mål på ti kamper. Moldeback Martin Linnes kom noe overraskende med, men Høgmo forsvarte valget på pressekonferansen med at han har stor tro på at Linnes fysiskk, samt offensive ferdigheter kan tilføre Norge noe nytt. Foruten debutantene ble også Valon Berisha, Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey kalt inn denne gangen.

Hele troppen:
Rune Almenning Jarstein - Viking
Ørjan Håskjold Nyland - Molde
Kenneth Høie - Djurgården
Mohammed Abdellaoue - Stuttgart
Fredrik Semb Berge - Odd
Valon Berisha - Red Bull Salzburg
Johan Lædre Bjørdal - Viking
Daniel Braaten - FC København
Magnus Wolff Eikrem - Heerenveen
Omar Elabdellaoui - Eintracht Braunschweig
Tarik Elyounoussi - Hoffenheim
Vegard Forren - Molde
Brede Hangeland - Fulham
Tom Høgli - Brugge
Stefan Johansen - Strømsgodset
Joshua King - Blackburn
Ola Kamara - Strømsgodset
Martin Linnes - Molde
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Per Ciljan Skjelbred - Hertha Berlin
Alexander Tettey - Norwich

Troppen teller foreløpig 21 spillere, men har plass til 23.