Sørnett

Holocaustdagen markeres for 18. gang

Skal markere holocaustdagen: Freds- og menneskerettighetssenteret Arkivet. / arkivfoto

Skal markere holocaustdagen: Freds- og menneskerettighetssenteret Arkivet. / arkivfoto

27. januar markeres Den internasjonale Holocaustdagen verden over. I Kristiansand skal ofrene minnes på Freds- og menneskerettighetssenteret Arkivet.

Publisert:

I Norge ble Den Internasjonale Holocaustdagen markert for første gang i 2002. Markeringen gir folk over hele landet en mulighet til å få et unikt bilde av nazistenes utryddningspolitikk og idealer. Temaet åpner også opp for diskusjon og reflektering.

Et helt nytt teaterstykke skal vises
På Arkivet i Kristiansand er det satt opp et fullt program med blant annet en minnemarkering ved avdelingsleder Gro Kvanvig: ''Hvem var jødene i Agder.''

- Jeg ser fram til det fordi det er en utrolig viktig markering. Spesielt i dag når vi kan se en liten framvekst i nazist, og rasistiske miljøer, sier Kvanvig.

Har du forberedt deg godt?

Ja, jeg har det, men det er viktig å få fram at det er mange flere som også skal delta. Blant annet skal det vises et helt nytt teaterstykke. Det vises første gang på søndag på Arkivet, og uka etterpå skal det spilles flere ganger i byen utenfor det som var en jødisk forretning, sier hun avslutningsvis.

[faktaboks]