Sørnett

Høysesong for dekkskifte

Her ser vi Astrid Moe Nesland på en tidligere biltur med en veninne. Foto:Privat

Her ser vi Astrid Moe Nesland på en tidligere biltur med en veninne. Foto:Privat

Etter en lang vinter skal sommerdekkene frem igjen. Det er kø hos de fleste dekkskifterne mange steder over hele landet. Mange får verksteder og andre anstalter til å skifte for seg. Har folk sluttet å skifte dekkene selv?

Publisert:

Dekkproff Kristiansand er en av de som har travle dager for tiden. De er et sesongbasert firma som hanlder om å skifte dekk og ha dem på dekkhotell. Marius er daglig leder, han legger ikke sjul på at det blir mer å gjøre.

- Mange av de nye El-bilene er veldig tunge, det kan være en av grunnene til at det er værre å gjøre det selv. Mitt inntrykk er at folk har veldig dårlig tid, da er det veldig greit å skifte dekkene her og at vi kan oppbevare dem, sier Marius.

Det kan tyde på at folk er ganske travle, at de bare tar en droppinn hos verksteder enn å ta det selv hjemme. Roar Halvorsen skiftet dekkene sine, og han hadde noen betrakningene.

- Jeg synes det er veldig greit å kunne stikke innom her å skifte. Det er nok mange grunner for at det blir mer av dette, folk har ikke utstyr, dårlig tid og sliter med oppbevaring av dekkene, det tenker jeg hvertfall, forteller Halvosen.

 

Student Astrid Moe Nesland er en av dem som fortsatt skifter dekkene selv. Hun nevner flere elementer som er positivt for henne.

- Det er gøy å skifte dem selv, da slipper man å være avhengig av andre. Det kommer også godt med å kunne det hvis man punkterer eller liknende, også er det veldig økonomisk som student, forteller Nesland.

 

Nyheter Vis flere

Kampen mot marin forsøpling

Kampen mot marin forsøpling

Forskere bak ny studie beregner 170 billioner plastpartikler ut i verdenshavene. I Norge slippes det 19 000 tonn med mikroplast ut fra norske kilder på land hvert år. Med mikroplast som en global forurensning finnes det heldigvis flere som kjemper mot marin forsøpling i Norge.

Kristiansands unge sier deres meninger
Er gresset grønnere i Kristiansand?
Oppstart av IK Start kvinner har hjulpet på interessen for kvinnefotball i Kristiansand