Sørnett

Hurryliv med ny bok

Foto: Hentet fra Hurriliv instagram

Foto: Hentet fra Hurriliv instagram

Hun gikk igjennom alle TikTok-videoene sine og så hva det var som fenget.

Publisert:

- Oi, jeg er forfatter, det er vilt! sier Gravdahl til Sørnett. - Det er veldig gøy med ny bok. 

Liv Gravdahl ble kjent gjennom TikTok med ryddevideoene sine. Der viser hun produkter hun bruker til å vaske og rydde med, og viser frem hvordan hun bruker de ulike vaskeproduktene. Nå har hun nylig gitt ut en bok med enda flere tips og triks som vil gjøre hverdagen enklere. 

- Hva inspirerte deg til å starte med en TikTok der du rydder? 

- Hehe, jeg skulle jo ikke det! Gravdahl jobber til vanlig i salg og marked på Foss bad. De skulle nå den unge generasjonen og måtte legge en strategi for hvordan de skulle bli et naturlig valg for unge i fremtiden. Alle de unge er på TikTok. Siden Gravdahl har ansvar for de sosiale mediene i bedrifter, måtte hun vite hva TikTok var. Hun bestemte seg for å teste selv først, og siden hun verken kan synge eller danse måtte hun gjøre noe annet. Hun elsker å rydde, og derfor valgte hun å lage slike videoer. Hun skulle bare prøve det ut, men etter en og to filmer var videoene hennes sett 500 000 ganger. - Når vinden blåste rett vei må man jo bare fortsette. 

Nå har videoene blitt til bok 

Gravdahl har delt opp boken i rom med tips og triks hun bruker i hvert rom. Hun har også mange lister i boken, og det skal være lettlest. Hun gikk igjennom alle TikTok-videoene sine og så hva det var som fenget. Eksempler på noe av det du kan finne i boken er tre punkter du kan følge for å få et ryddigere hjem, og fem tips til snacks.

Gravdahls beste påfunn 

Hun elsker vaskerommet sitt. Hun syntes det er forferdelig å brette klær derfor bygget hun en stang på vaskerommet fra vegg til vegg, slik at når hun da tar ut klær av vaskemaskinen henger hun de på henger på stangen også rett inn i skap.  

- Jeg slipper å brette tøy, det er det mest geniale jeg har gjort. Alle barna hennes har også en slik stang på rommet så hun henger alt opp. - Er du klar over hvor mye tid jeg sparer på det eller? 

- Var det vanskelig for deg å dele fra barndommen i boken? 

- Nei, jeg deler jo bare en liten del av det. 

Det vi får vite i boken er bare en brøkdel av hvordan det var i en periode da hennes far var syk, påpeker Gravdahl. Hun får ofte kjeft av spesielt venner for at hun ikke snakker om den perioden. Ikke fordi hun ikke vil snakke om det, men en av hennes største frykter er at for mye skal handle om henne selv. - Nå som jeg har blitt kjent er jeg redd for at ting bare skal handle om meg.  

Gravdahl tenkte at det gir et innblikk for leseren om hvorfor hun har blitt som hun har blitt. Da hennes far var på sykehus og mor pendlet, var det Gravdahl som tok vare på søsknene. 

 

[video width="250" height="500" mp4="https://sornett.no/wp_snt/wp-content/uploads/2022/05/tiktok-hurryliv.mp4"][/video]

- Var det først da du tok på deg ansvaret for søsknene dine at du ble glad i system og orden? 

- Nei,nei,nei, er du gal, du skal se brødrene mine, de er petimetere.  

Det har alltid vært rent og ryddig hjemme hos dem, og hun er den dårligste av dem til å rydde. 

[img233482_2RM]

Tilgjengelig i butikkene 

Berges Boghandel i Markensgate i Kristiansand har ikke solgt mye av boken, det har heller ikke vært stor etterspørsel på boken, sier ansatt Kine Myhre. De selger mer av andre type ryddebøker, men salget pleier å ta seg opp etter hvert.