Sørnett

Hvem blir ny rektor på UiA?

GOD ERFARING: Stephen Seiler kjenner universitetet bedre enn de fleste. FOTO: Tim Høgli Nilsen

GOD ERFARING: Stephen Seiler kjenner universitetet bedre enn de fleste. FOTO: Tim Høgli Nilsen

Mandag 11. februar ble det arrangert rektordebatt på UiA Campus Kristiansand. Rektorkandidatene er Sunniva Whittaker og Stephen Seiler.

Publisert:

Debatten som ble arrangert av STA (Studentorganisasjonen i Agder) og fagforeningene, fant sted i Henrik Ibsen auditorium på UiA i Kristiansand. Kandidat Stephen Seiler syntes debatten gikk fint.

- Det var gøy. Nå har vi jo gjort dette noen ganger, men hver gang kommer det frem nye spørsmål. Det er alltid gøy å engasjere seg med studentene og de ansatte, forteller Seiler.

Gode kandidater
Begge rektorkandidatene argumenterte godt for seg og ga fine svar under debatten. Seiler hadde også klare ideer om hvorfor han bør bli valgt til ny rektor.

- Jeg bør bli valgt fordi jeg har brukt 23 år med universitetsbygging, jeg kjenner dette universitetet godt nå. Personlig representerer jeg kontinuitet og en fremoverlent holdning, forklarer en optimistisk Seiler.

- Det er alltid gøy å engasjere seg med studentene og de ansatte.

Instituttleder
Sunniva Whittaker er den andre rektorkandidaten. Hun har flere års erfaring som leder for institutt for fagspråk og interkulturell kommunikasjon ved Norges Handelshøyskole. De siste årene har hun vært prorektor samme sted.

I motsetning til Seiler har hun ikke vært på UiA i lang tid, men mener det kan være en bra ting.

[img190247_2RM]

- Jeg har vært her i halvannet år, så jeg ser kanskje institusjonen med et friskt blikk. Jeg har dessuten mye god erfaring fra andre steder som jeg kan bruke til å gjøre UiA bedre, forteller Whittaker.

- Kompleks institusjon
Når det gjelder UiA sin fremtid og hva som eventuelt blir et av fokusområdene, er begge kandidatene klare i sin tale.

- Jeg tenker det å ha studenter som partnere er noe jeg er veldig opptatt av, det å få involvert i enda større grad enn tidligere, sier Whittaker.

Stephen Seiler mener UiA skal være et sted der studenter og ansatte skal kunne vokse som mennesker.

- Universitetet skal være et fantastisk sted å utvikle seg. Hvis man kommer hit, skal man kunne oppleve støtte og ansvar før man er klar for et nytt universitet, ny stilling eller arbeidslivet.

KAN DU STEMME? SE LINK NEDENFOR!
www.uia.no/hvem-kan-stemme