Sørnett

- I høyeste grad aktuell for Norge

Ønsket av Norge: Sean McDermott under U19-samling for Irland. Foto: Privat

Ønsket av Norge: Sean McDermott under U19-samling for Irland. Foto: Privat

U21-ansvarlig Trond Nordsteien og U21-landslagstrener Tor Ole Skullerud ønsker dialog med halvt irske Sean McDermott.

Publisert:

Sørnett meldte torsdag at halvt irske Sean McDermott (19) fra Vågsbygd er nominert til beste spiller for Irlands U19-landslag i 2012.

Ungutten har i tillegg fått gladnyheten om at han er tatt ut i Irlands U21-tropp. Norges nye U21-landslagstrener, Tor Ole Skullerud, er oppmerksom på landslagsuttaket. Han forteller til Sørnett at Sandnes Ulf-keeperen er høyaktuell for Norges U21-landslag som skal spille EM-kvalifisering til høsten.

- Sean er i høyeste grad aktuell for landslagstroppen som skal ut i kvalifisering, sier den tidligere U21-assistenten.

Åpnet for Norge-spill

McDermott har irsk far og norskamerikansk mor, og valgte som 15-åring å spille for trekløverne. Kristiansanderen har siden U15-alder representert Irland i over 40 U-landslagskamper, men har enda til gode å debutere for U21-landslaget.

Den tidligere Arsenal-keeperen uttalte til VG Nett i november at han vil vurdere å bytte landslag hvis U21-landslagsledelsen viser interesse.

- Det er mange gode irske spillere på min alder, og jeg vet at de følger meg i Irland, men om norske landslagstrenere tar kontakt vil jeg selvfølgelig høre på hva de har å si, uttalte McDermott til VG Nett.

Ønsker dialog

[img78150_2RM]

Skullerud har selv hendene fulle med forberedelser til sommerens U23-EM. Ansvaret for de yngste U21-spillerne har han gitt til Ranheim-trener Trond Nordsteien.

Den tidligere spillerutvikleren i Rosenborg sier at de følger med på McDermotts situasjon, og at de er interessert i å ha en dialog med keepertalentet.

- Det er først og fremst opp til Sean hvilket landslag han ønsker å representere. Skulle Norge være aktuelt så ønsker vi gjerne å ha en dialog med ham, sier Nordsteien.

Strålende keeper

I Norges tropp mot Tyrkia U21, som møter hverandre i privatlandskamp i februar, har Nordsteien tatt ut keeperne Eirik Holmen Johansen i Manchester City og McDermotts kollega i Sandnes Ulf, Aslak Falch.

Nordsteien er klar over at McDermott skal ut i privatlandskamp for Irland, og er full av lovord om norsk-iren.

- Sean er en strålende keeper, og han beviste i høst at han virkelig tok nivået i Tippeligaen, sier Nordsteien.

Fokuserer på Irland-kampen

[img78150_3RM]

19-årige Sean McDermott setter pris på landslagsledelsens interesse, men fokuserer fullt på Irlands kommende kamp.

- Jeg gleder meg til Irland-kampen, og jeg fokuserer på å vise trenerne at jeg er god nok. For øyeblikket tenker jeg ikke på noe annet, sier unggutten.

Mulig debut

Kristiansanderen spilte i løpet av 2011/12-sesongen en rekke kamper for både Arsenals juniorakademi og reservelag i tillegg til syv kamper for Irlands U19-landslag. 19-åringen signerte for Sandnes Ulf sommeren 2012, og imponerte de kampene han fikk tillit.

Det gode spillet har imponert landslagssjef Noel King, som nylig tok ut McDermott i Irlands U21-tropp. 6. februar spiller trekløverne privatlandskamp hjemme mot Nederland U21.

Forhåpentligvis kommer McDermott hjem fra Irland med både debut for U21-landslaget og som vinner av kåringen årets internasjonale U19-spiller.

#landslagsuttakVis flere

#Sandnes UlfVis flere

#Tor Ole SkullerudVis flere

#Trond NordsteienVis flere