Sørnett

Ikke nok hallplass for KSI lagene - mange studenter får nei

Cathrine Olsvik er lagleder for håndballdamene i KSI, hun liker ikke å måtte gi studentene nei. Foto: Eirik Rognaldsen

Cathrine Olsvik er lagleder for håndballdamene i KSI, hun liker ikke å måtte gi studentene nei. Foto: Eirik Rognaldsen

Studentidrett er for mange en god kilde til trening, konkurranse og sosialt fellesskap og skal være et tilbud for alle. Ved UiA i Kristiansand har imidlertid mange fått nei til å delta på studentidrett grunnet begrenset hallplass.

Publisert:

- Vi ble tatt på sengen i år da det plutselig var 70 stykker på de første treningene. Håndballlaget har ikke kapasitet til å få til skikkelige treninger med så mange studenter. Hadde vi hatt to haller eller en kjempestor en, så hadde vi kanskje klart det, men slik det er nå har vi rett og slett ikke hallplass til at alle får vært med, sier lagleder Cathrine Olsvik.

Olsvik har selv fått nei til å delta på studentlaget og vet godt hvordan dette føles for studentene.

- Jeg fikk nei selv for tre år siden, det var ikke noe gøy å komme inn der uten å kjenne noen for så å få beskjed om at det ikke er noe vits og at det ikke er plass, da går man bare. Vi prøver nå å sende dem som får nei videre til andre klubber som trenger spillere så flest mulig får trent og spilt kamper. Det har vært kjipt for meg å måtte sende spillere videre og det er så klart enda kjipere for dem.

 

[img200229_2RM]

For lederen for studentorganisasjonen i Agder, Benedicte Nordli er fulle lag i KSI ett nytt fenomen. Studentorganisasjonen i Agder mener at dette må løses og at det må opprettes flere lag.

- Dette er første gang jeg har fått opplyst om at det ikke er nok plass på lag-idrettene til KSI. Dette er veldig dumt for de som ikke får være med, da de ikke får drive med det de har lyst til og går glipp av muligheten til å skape seg et sosialt nettverk med disse aktivitetene. Lagene som sliter med plass burde få mer tid i hallen, at bare én student får nei fra disse lagene burde være nok til å sette i gang tiltak.

Leder for KSI, Petter Andersen, har de siste tre årene jobbet på spreng for å finne mer hallplass til studentene som han mener er en sårbar gruppe for reising.

[img200229_3RM]

- Det er ikke flere haller til oss her i Kristiansand, alt er fullt. Vi har ikke kapasitet til at det kan være 50 stykker på forskjellige treninger, da hadde alle endt opp med å stå i kø. Vi har funnet flere haller som vi kunne tatt i bruk, men studentene er en sårbar gruppe når det kommer til å bevege på seg og disse hallene ligger langt vekke.

KSI har opplevd en vekst på 500 studenter over de siste tre årene, en stor vekst for en institusjon som jevnlig mister medlemmer når studentene blir ferdig utdannet.

- Den store veksten vi har opplevd gjør at presset blir enda større på de populære idrettene som ikke får mer plass. Vi har startet opp mange nye idretter for å prøve å ta vekk litt av dette presset. Med disse idrettene har vi i teorien nok plass til at alle kan drive med studentidrett, men det blir feil å be noen som vil spille fotball om å starte med sjakk isteden. Vi ser allikevel at rundt 30 prosent av våre medlemmer driver med idretten sin for første gang.

Om denne veksten skulle fortsette, planlegger Andersen å satse inn mot transport til idrettsanleggene som ligger langt borte. Han ønsker seg også en egen idrettshall ved Universitetet i Agder.

- Fortsetter veksten slik må vi vende oss til banene som ligger utenfor byen. Det blir en del reising involvert for studentene, men dette er vanlig i andre byer og noe vi må belage oss på. Jeg har også et håp om at hvis universitetet fortsetter å bygge ut vil de også bygge en egen idrettshall. Her ville vi uten problem kunne fylle hele uker med idrettstilbud til studentene.