Sørnett

Impronerende fremvisning

Optimistiske: Maria Karine Tandberg og Maria Elise Torkildsen tror at impromiljøet vil fortsette å blomstre. FOTO: Håkon Netskar

Optimistiske: Maria Karine Tandberg og Maria Elise Torkildsen tror at impromiljøet vil fortsette å blomstre. FOTO: Håkon Netskar

Maria Elise Torkilsen (27) og Maria Karine Tandberg (25) er to av medlemmene i improvisasjonsgruppen «Impronere» som hadde show på Håndverkeren på mandag. De håper at det blir flere teatersportsuttøvere fremover.

Publisert:

-Det som er så fint med improvisasjonsteater er at det er veldig åpent, og at alle kan være med. Det er lek for voksne, forteller Torkildsen og Tandberg.

 

På mandag var det andre gang Torkildsen og Tandberg hadde show sammen med resten av gjengen i «Impronere» foran en fullsatt sal på Håndverkeren. Utøverne kunne denne gangen by på alt fra episke dikt til moderne dans med teddybjørn, alt tatt på sparket. Hver tredje mandag i måneden fremover skal de gjenta suksessen.

 

Håper på videre utvikling

Gruppen «Impronere» består av til sammen rundt 30 stykk, og er en del av Kristiansand Improteater, som jentene håper at vokser med flere medlemmer og grupper etter hvert.

- Improteater har blomstret de siste årene i Norge. I Oslo er det egne teaterhus for improvisasjon som trekker mye folk, forteller Torkildsen og Tandberg, som ønsker en større tilvekst av uttøvere også på Sørlandet.

 

 

[img122644_2LS]

Torkildsen og Tandberg er relativt ferske innenfor improvisasjonsteater, men begge har drevet med klassisk teater tidligere. De kom inn i miljøet i mai i fjor og ønsker nå og fortsette å ha forestillinger, samt å være med på sørlandsmesterskap i høst.

- Forhåpentligvis blir vi fire grupper i mesterskapet. Den veletablerte gruppen «Bare Flaks» skal delta, og vi håper å vinne over dem, forteller nykommerne.


De forteller videre at det å lykkes i teatersport handler om å kunne kaste seg ut i det, selv om det kan være skummelt i starten.

- Man må kunne være spontan og omstille seg raskt til ulike roller, forteller Tandberg. Etterhvert som man får mer erfaring, kan man utfolde seg mer og man blir flinkere til å improvisere innenfor de gitte rammene. Det er utrolig givende sier hun videre.

 

Tett miljø

Torkildsen og Tandberg forteller om samholdet innenfor teatersportmiljøet.

- Folk er veldig hjelpsomme og støtter hverandre. Miljøet er veldig åpent, og alle som vil komme på øving er velkomne, enten man ønsker å stå på scenen eller ikke. Det handler bare om å ha det gøy, forteller jentene.  Det er ikke høykultur, det er gøykultur, avslutter de.