Sørnett

Ingen snø i Kristiansand kommende uke likevel

Dette blir ikke å se på veiene med det første. Foto: Wikimedia

Dette blir ikke å se på veiene med det første. Foto: Wikimedia

Noen medier meldte i dag at det kunne bli snø i Kristiansand kommende uke. Slik blir det altså ikke sier meteorologisk institutt.

Publisert:

- Det ser ikke sånt ut slik vi tolker vær-utviklingen nå, det virker ikke særlig sansynlig, det virker heller usansynlig, sier vakthavende fra meteorolog institutt i Oslo.

- Det ser ut til at situasjonen utover i neste uke vil være preget av et høytrykk over Sentraleuropa, og blir da lavtrykksaktivitet fra Atlanterhavet over til Norkehavet og det lager da en mild luftstrøm inn mot den sørlige delen av landet, som f.eks. Kristiansand da. Så det virker som at det vil bli en relativ mild værtype som vi tolker utviklingen nå.

Dersom det skulle blitt snø i Kristiansand så måtte det ha vært tilstrømning med kaldere luft enn det som kommer kommende uke.

- Hvordan ser det ut fremover?

Vi har prognoser som går frem til neste fredag, 6. November, og i den perioden så ser det ikke ut til at vi behøver å forberede oss på snø med det første. Dersom man er veldig ivrig etter snø så kan man heller reise til andre deler av landet.

- Hvordan blir været på Hovden? Er det noe å melde på snøfronten der?

- Der er det jo andre forhold, men nå ser det ikke ut til at det skal bli noe særlig kjølig værtype i fjellet neste uke, men kanskje det kan bli noe før helgen. Man må nok til toppen av fjellene for at det skal bli noe hvit nedbør.

Det ser altså ikke ut til at det blir særlig med snø i nærmeste fremtid, men Hovden Alpinsenter er ikke bekymret for åpningen til skisesongen begynner.

- Vi har planer om å starte opp anlegget 27. November og det kommer vi til å følge, sier Jeanette fra Hovden Alpinsenter.

- Vi er ikke redde for at det ikke skal komme snø, vi har pleid å få bra med snø rundt 27. November de foregående årene og vi håper på at det blir sånt i år også.